Cele mai citite
 


Dr.Radu Tăbăcaru: Problemele spitalului nostru sunt ale întregului sistem sanitar
miercuri, 13 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Clinic de Copii 'Marie Curie' din Capitală se confruntă cu probleme de personal de mai mult timp, a declarat marţi, pentru AGERPRES, dr.Radu Tăbăcaru, directorul medical al spitalului.
'În prezent, avem o lipsă de 20 de medici şi 60 de asistente. Au fost scoase la concurs nouă posturi pentru asistente şi ne mai bazăm pe posturile deocamdată libere prin concediile de maternitate în număr de opt. Activitatea spitalului este mult restrânsă, însă sperăm să se remedieze', a explicat medicul.
El a adăugat că problemele cu care se confruntă nu pot fi rezolvate decât de autorităţi, respectiv de Ministerul Sănătăţii care ar trebui să deblocheze posturile.
Cea mai afectată este o clinică de pediatrie, care tratează probleme respiratorii, probleme mai complicate de diagnostic, dar directorul medical al spitalului speră să se rezolve situaţia.
'Facem toate demersurile. Sperăm să obţinem deblocarea posturilor. Probleme legate de personal sunt în tot sistemul sanitar. Asta a dus şi la accidentul de la Maternitatea 'Panait Sârbu', unde era o asistentă într-un salon extrem de important, precum şi la problemele de la Maternitatea Bucur. Medicii pleacă pentru că sunt nemulţumiţi şi de salarii', a spus doctorul Radu Tăbăcaru.
Spitalul Clinic de Copii 'Marie Curie' este una dintre cele mai mari unităţi de pediatrie, are un număr de peste 450 de paturi şi primeşte pacienţi din toată ţara. Aici sunt tratate afecţiuni grave. Spitalul are şi o secţie de oncopediatrie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Gheorghe Burnei: Clinica de ortopedie pediatrică de la 'Marie Curie', în pericol de a fi închisă pe perioada verii Clinica de chirurgie şi ortopedie pediatrică din Spitalul Clinic de Urgenţă "Marie Curie" ar putea fi închisă pe perioada verii, din cauza lipsei de personal, o parte dintre asistente şi infirmiere urmând să intre în concediu, a declarat şeful Clinicii, prof. dr. Gheorghe Burnei.
Galaţi: Maternitatea 'Buna Vestire' duce lipsă acută de personal Maternitatea 'Buna Vestire' din Galaţi are doar nouă asistente medicale dintre cele 40 de care ar avea nevoie, iar, din cauza lipsei de personal, nimeni nu stă permanent cu copiii născuţi prematur, a declarat pentru AGERPRES, managerul maternităţii Ana Maria Hărăbor.
MS: Posturi deblocate în sistemul sanitar, până la sfârşitul acestui an Ministerul Sănătăţii va scoate la concurs 2.322 de posturi până la sfârşitul anului 2010, informează un comunicat transmis, joi, AGERPRES, de Ministerul Sănătăţii (MS).
Braşov: Lipsă de cadre medicale, aparatură veche şi neperformantă în spitale Lipsă acută de personal medical, aparatură în mare parte veche şi neperformantă, nereguli la instalaţiile de gaz, electrice şi de stingere a incendiilor - aceasta este concluzia unui control efectuat la spitalele din subordinea Consiliului Judeţean Braşov, a declarat joi, într-o conferinţă de presă,...
Ministerul Sănătăţii a cerut CJ Buzău să ia măsuri împotriva persoanelor care au permis legarea copiilor de paturi Ministerul Sănătăţii a solicitat Consiliului Judeţean Buzău să ia măsuri împotriva persoanelor care au permis ca mai mulţi copii să fie legaţi de pat la Spitalul Judeţean Buzău şi a avertizat că astfel de practici nu sunt acceptate, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat...
Ministerul Sănătăţii lucrează la proiectul de lege privind scoaterea la concurs a posturilor vacante Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a anunţat, joi, la Suceava, că posturile din sistemul sanitar vor fi deblocate, precizând că, în prezent, se lucrează la un proiect privind scoaterea la concurs a posturilor vacante.