Cele mai citite
 


Galaţi: Tentativă de suicid în penitenciar
miercuri, 13 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un deţinut din Penitenciarul Galaţi, condamnat la cinci ani şi două luni pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, a încercat să se sinucidă prin spânzurare, se arată într-un comunicat transmis marţi de purtătorul de cuvânt al instituţiei, subcomisar Safta Bratulea.
Potrivit comunicatului, persoana privată de libertate, în vârstă de 30 de ani, a fost surprinsă în grupul sanitar al camerei de detenţie, cu ocazia unui control inopinat, chiar în timpul tentativei de suicid.
A fost anunţat imediat personalul medical al unităţii, care a intervenit pentru acordarea primului ajutor, ulterior deţinutul fiind transportat la Spitalul de Urgenţă 'Sfântul Apostol Andrei' din Galaţi.
Ca urmare a recomandărilor specialiştilor Spitalului de Urgenţă 'Sfântul Apostol Andrei' din Galaţi, deţinutul a fost transferat la Spitalul Municipal 'Elisabeta Doamna' tot din Galaţi, urmând a fi externat în cursul zilei de marţi. Starea sa de sănătate este stabilă.
În comunicat, se spune că motivaţia gestului suicidar o constituie nemulţumirea persoanei condamnate privind propunerea de amânare a liberării condiţionate.
Bărbatul este înregistrat în evidenţele penitenciarului cu săvârşirea, în acest an, a nouă abateri disciplinare-autoagresiune, atitudine necuviincioasă faţă de cadre, nerespectarea regulamentului de ordine interioară.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Deţinut decedat, după o tentativă de suicid Un deţinut aflat în custodia Penitenciarului Galaţi a murit la Spitalul de Urgenţă Galaţi, în urma unei tentative suicidare prin spânzurare, a declarat, joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al penitenciarului, comisar Safta Trincu.
Avocatul Poporului: Una dintre cauzele deceselor din penitenciare a fost suicidul, în general prin spânzurare Suicidul reprezintă una dintre cauzele deceselor înregistrate în penitenciarele din România, metoda cea mai des folosită fiind spânzurarea, potrivit unui raport special privind condiţiile de detenţie dat publicităţii marţi de Avocatul Poporului.
Iaşi: Deţinutul cu dublă tentativă de suicid a murit Un deţinut de la Penitenciarul din Botoşani, adus la Spitalul Universitar 'Sfântul Spiridon' din Iaşi cu gâtul tăiat, a murit după ce a sărit de la primul etaj al Clinicii ORL.
ANI: Valentin Boldea, fost director executiv al DSP Galaţi, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 2011-2012 Fostul director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi Valentin Boldea s-a aflat în incompatibilitate între 4 februarie 2011 şi 10 aprilie 2012, când a deţinut în paralel şi funcţia de medic în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei", a anunţat marţi Agenţia...
Satu Mare: Pacientă în comă, după o tentativă de suicid în Spitalul Judeţean O pacientă de 54 de ani se află în comă după ce a încercat să se sinucidă în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare.
Avocatul Poporului: Sunt cazuri în care unui deţinut îi revine o suprafaţă de doar un metru pătrat Capacitatea penitenciarelor din România este depăşită cu peste 50%, existând situaţii în care suprafaţa medie care revine unui deţinut în celulă este de doar un metru pătrat, potrivit unui raport special privind condiţiile de detenţie dat publicităţii marţi de Avocatul Poporului.