Cele mai citite
 


OMS distribuie 2,4 millioane de antivirale în 72 de state
miercuri, 13 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Gripa porcina
 

Geneva, 13 mai /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a anunţat marţi că începe distribuirea în 72 de ţări, printre care şi Mexicul, a 2,4 milioane de tratamente antivirale considerate eficace împotriva gripei porcine, după confirmarea a 1.124 cazuri de îmbolnăvire în 21 de state, informează AFP.

Anunţul a fost făcut de purtătoarea de cuvânt Fadela Chaib, care nu a precizat celelalte ţări beneficiare. Săptămâna trecută, directorul general adjunct al OMS, Keiji Fukuda, indicase că medicamentele ar fi destinate în principal statelor în curs de dezvoltare.

Tratamentele provin din stocuri puse la dispoziţie între 2005 şi 2006 de grupul farmaceutic elveţian Roche, care produce retroviralul Tamiflu recomandat de OMS pentru tratarea gripei provocate de noul virus A (H1N1), a precizat dna Chaib.

O parte a stocului va fi distribuită marţi, 5 mai, de la Geneva şi Basel /Elveţia/, statul american Maryland şi emiratul Dubai, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Potrivit grupului Roche, circa 220 milioane de doze de Tamiflu sunt disponibile în lume. Celălalt antiviral considerat eficace împotriva virusului gripei porcine este Relenza, produs de laboratorul britanic GlaxoSmithKline (GSK).

OMS, care a chemat luni statele lumii să îşi menţină vigilenţa, are prevăzută pentru marţi după-amiază o reuniune prin teleconferinţă a 150 de experţi internaţionali, dintre care o parte originari din statele afectate de gripa porcină. Oamenii de ştiinţă se vor apleca asupra unor subiecte aflate încă în suspensie: perioada de incubaţie, care ar putea fi mai lungă decât în cazul unei gripe obişnuite, gravitatea bolii şi categoriile de persoane cele mai vulnerabile, a precizat Fadela Chaib.AGERPRES/(Irina Cristea)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează...
O nouă donaţie de Tamiflu către Organizaţia Mondială a Sănătăţii Bucureşti, 18 mai /Agerpres/ - Un număr de 5,65 milioane de cutii cu medicamentul antiviral Tamiflu (oseltamivir) au fost donate Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
Gripă porcină: OMS solicită unora dintre statele membre să justifice măsurile restrictive Geneva, 13 mai /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a solicitat anumitor state să justifice restricţiile introduse pentru a împiedica răspândirea gripei porcine, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt, citat de AFP.
Gripă porcină: mai multe state cer OMS să adopte o scară mai flexibilă de alertare în privinţa unei posibile pandemii Geneva, 26 mai /Agerpres/ - Ministrul britanic al sănătăţii, Alan Johnson, a lansat luni un apel la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) să nu se precipite în instituirea fazei 6 de alertă care ar anunţa o pandemie de gripă porcină, pe motiv că acest lucru ar duce la apariţia ”confuziei” în rândul...
Experţii resping teoria că virusul gripei porcine a fost creat în laborator (OMS) Geneva, 21 mai /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a anunţat că experţi au respins teoria potrivit căreia noul tip de gripă porcină care a infestat circa 6.500 de oameni în întreaga lume s-ar fi putut dezvolta în laborator, relatează AP.
Gripa porcină: 4.379 contaminări în 29 state, 49 decese Geneva, 13 mai /Agerpres/ - Numărul persoanelor contaminate cu virusul hibrid A (H1N1) este de 4.379 în 29 de state, în timp ce numărul celor decedate a ajuns la 49, a anunţat duminică Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în cel mai recent bilanţ, citat de AFP.