Cele mai citite
 


Prea mult timp petrecut în faţa televizorului sau a calculatorului îi afectează chiar şi pe copiii activi
miercuri, 13 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai mult de două ore pe zi petrecute în faţa televizorului sau a ecranului calculatorului îi expune pe copii unui risc crescut de a suferi din cauza diferitelor probleme de ordin psihologic, indiferent de cât de activi sunt în restul timpului, conform unui studiu britanic, transmite Reuters.
Cercetători de la Universitatea din Bristol au studiat peste 1.000 de copii cu vârstele între 10 şi 11 ani, timp de 7 zile. După acest interval de timp copiii au fost rugaţi să completeze un chestionar în care erau întrebaţi cât de mult timp şi-au petrecut zilnic în faţa televizorului sau a calculatorului, dar şi cu privire la felul în care se simt din punct de vedere emoţional şi comportamental. În acest timp, un accelerometru le măsura activitatea cerebrală.

Riscul de apariţie a unor probleme psihologice este cu aproximativ 60% mai mare la copiii care îşi petrec mai mult de două ore pe zi la televizor sau calculator, comparativ cu cei care stau mai puţin de 2 ore, conform rezultatelor studiului publicate în revista Pediatrics. În cazul copiilor care îşi petrec mai mult de două ore pe zi în faţa televizorului şi apoi încă două ore în faţa monitorului, acest risc s-a dublat.

Cercetătorii au precizat că aceste rezultate se menţin, indiferent de sexul copiilor, de vârstă, stadiul pubertăţii, nivelul de educaţie sau situaţia materială a familiei şi indiferent de cât de activi ar fi aceşti copii în restul zilei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studiu: Copiii instituţionalizaţi de la naştere prezintă un risc crescut de întârzieri importante în dezvoltare Copiii instituţionalizaţi încă de la naştere prezintă un risc crescut de întârzieri importante în dezvoltare, de la probleme psihiatrice, până la afectări ale dezvoltării cognitive, aceştia având probleme de discernământ, de control al impulsurilor şi de păstrare a amintirilor, relevă un studiu realizat...
Un studiu britanic confirmă că insectele sunt mai hrănitoare decât carnea de vită şi pui Un nou studiu desfăşurat de cercetători de la Universitatea din Oxford arată că insectele sunt mai hrănitoare decât carnea care se consumă în mod obişnuit. Echipa de oameni de ştiinţă a comparat aporturile nutritive ale insectelor cu cele al tipurilor de carne cel mai des consumate, informează site-ul...
Un studiu britanic denunţă ineficienţa tratamentelor împotriva obezităţii O echipă de cercetători britanici a demonstrat că programele de pierdere în greutate şi exerciţiile sportive efectuate de persoanele obeze nu sunt eficiente pentru pierderea în greutate sau pentru prevenirea refacerii acesteia în următorii cinci ani, informează Le Parisien citând un studiu publicat în...
Risc crescut de comportamente infracţionale în rândul tinerilor cu puls mai lent în stare de repaus (studiu) Adolescenţii al căror ritm cardiac este lent atunci când sunt în stare de repaus par să fie expuşi unui risc mai mare de a dezvolta comportamente infracţionale violente la vârsta adultă, potrivit unei echipe de cercetători din Suedia, al căror studiu a fost publicat miercuri în Journal of the American...
Risc crescut de colesterol mărit, diabet şi hipertensiune la femeile care consumă tăiţei instant (studiu) Femeile care consumă tăiţei instant ('noodles'), de cel puţin două ori pe săptămână, prezintă un risc cu 68% mai mare de colesterol mărit, diabet şi hipertensiune, se arată într-un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Harvard şi publicat în Journal of Nutrition, în ediţia din august.
Un test genetic ar putea prezice menopauza precoce (studiu) Cercetători britanici au identificat patru variante genetice a căror prezenţă se asociază cu un risc crescut de menopauză precoce, deschizând astfel calea efectuării unui test genetic ce ar premite femeilor să-şi planifice la timp o sarcină, informează AFP.