Cele mai citite
 


Brăila: Peste 4.200 de doze de vaccin AH1N1 vor fi distruse
miercuri, 13 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 4.200 de doze de vaccin pandemic împotriva virusului AH1N1, rămase nefolosite în judeţul Brăila, vor fi distruse, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, dr. Andreia Gavrilescu.
'Numărul total de doze neutilizate în judeţul Brăila este de 4.250. Mai avem de recuperat dozele distribuite cabinetelor medicale din mediul rural, după care vom declanşa acţiune de distrugere a acestor vaccinuri care nu au fost folosite', a precizat dr. Andreia Gavrilescu.
Costul unei doze de vaccin împotriva gripei porcine este de 30 de lei, ceea ce înseamnă că pierderea înregistrată doar în judeţul Brăila prin aceste vaccinuri rămase neutilizate este de 127.500 lei.
În judeţul Brăila s-au vaccinat împotriva gripei porcine, în cele două campanii, peste 27.000 de persoane, virusul AH1N1 fiind confirmat în 46 de cazuri, dintre care patru soldate cu decesul pacienţilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Peste 30 de mii de doze de vaccin, administrate în judeţ în ultimul an Peste 30 de mii de doze de vaccin au fost administrate populaţiei din judeţul Brăila în ultimul an, potrivit informaţiilor furnizate de directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gabriel Ciochină.
Brăila: Direcţiei de Sănătate Publică i-au fost alocate peste 18.000 de doze de vaccin antigripal Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila i-au fost alocate pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii peste 18.000 doze de vaccin antigripal din import, potrivit informaţiilor furnizate joi de reprezentanţii DSP Brăila.
Brăila: Al treilea caz de deces din cauza gripei noi Brăila, 11 ian /Agerpres/ - Un bărbat de 24 de ani din Brăila a decedat după ce a contractat virusul AH1N1, din cauza complicaţiilor apărute ca urmare a faptului că pacientul prezenta afecţiuni cronice.
Brăila: Au sosit peste 12.000 de doze de vaccin pandemic Peste 12.000 de doze de vaccin pandemic împotriva virusului A/H1N1 au sosit la Brăila, sub pază militară, de la Institutul Cantacuzino şi au fost depozitate la sediul Direcţiei de Sănătate Publică.
DSP Brăila dispune de vaccin hexavalent pentru a acoperi luna octombrie şi o parte din noiembrie Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gabriel Ciochină, a dat asigurări că la nivelul judeţului există suficiente doze de vaccin hexavalent pentru a acoperi luna octombrie şi o parte din luna noiembrie.
Brăila: Necesarul de doze de vaccin împotriva tuberculozei pentru nou-născuţi este asigurat până la sfârşitul anului În judeţul Brăila au ajuns dozele de vaccin BCG împotriva tuberculozei necesare pentru nou-născuţi până la sfârşitul anului, criza de vaccin anti-TBC luând astfel sfârşit, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, dr. Andreia Gavrilescu.