Cele mai citite
 


MSF: Ajutorul alimentar internaţional, neadaptat nevoilor copiilor
miercuri, 13 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ajutorul alimentar oferit ţărilor din sud de către principalele ţări donatoare nu este adaptat nevoilor copiilor sub doi ani şi componenţa lui trebuie modificată de urgenţă, a estimat marţi, la Paris, organizaţia neguvernamentală M?decins sans fronti?res /MSF/, informează AFP.
Compus în principal din făinuri, ''care nu aduc copiilor elementele indispensabile nutriţiei lor'', ajutorul alimentar internaţional trebuie înlocuit cât mai repede posibil cu paste nutritive şi paste preventive, produse ce există de ani de zile şi care răspund perfect nevoilor copiilor, a declarat într-o conferinţă de presă preşedinta MSF, Marie-Pierre Allie.
''Noi n-am da niciodată copiilor noştri hrana pe care o trimitem celor care se află în principalele zone de malnutriţie din Africa subsahariană şi Asia'', a afirmat dna Allie.
Pentru St?phane Doyon, responsabil al MSF cu nutriţia în campania privind accesul la medicamente esenţiale, făinurile trimise în mod curent în ţările din Sud ''au fost concepute în urmă cu 40 de ani şi nu conţin proteine animale, nu conţin destule minerale şi vitamine şi conţin factori antinutriţionali''.
''Ele pot fi înlocuite, şi trebuie să fie înlocuite, cu paste nutritive gata pentru utilizare, care au făcut dovada eficacităţii lor şi care pot fi deseori produse la faţa locului, chiar dacă uneori sunt mai scumpe'', a adăugat Doyon.
''Este greu de schimbat normele şi există blocaje reale, îndeosebi la nivelul Uniunii Europene'', unul dintre principalii donatori internaţionali , a mai spus Doyon.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suplimentele alimentare ar putea soluţiona problema malnutriţiei (studiu) Malnutriţia, regimul alimentar cu carenţe de vitamine şi minerale, afectează aproape două miliarde de oameni, iar suplimentele alimentare ar putea contribui la soluţionarea acestei probleme ce poate duce la boli grave sau chiar la deces, susţine un studiu dat publicităţii marţi, elaborat de organizaţia...
Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a redus la jumătate costurile cu hrana pacienţilor Costurile cu hrana pacienţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor fi reduse la jumătate în luna ianuarie faţă de luna anterioară, după ce instituţia sanitară a renunţat la contractul cu o firmă privată ce asigura hrana şi a creat un bloc alimentar unde lucrează angajaţi ai spitalului care să...
Olt: Conducerea sindicatului medicilor din SJU Slatina avertizează asupra riscului unor infecţii nozocomiale Conducerea Camerei Federative a Medicilor (CFM) Olt a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina se pot înmulţi infecţiile nozocomiale din cauza desfiinţării spălătoriei spitalului şi transformării acesteia în bloc alimentar.
RETROSPECTIVÃ Ebola, maladia anului 2014 Epidemia de febră hemoragică Ebola din Africa de Vest, cea mai gravă de la identificarea virusului Ebola în 1976, continuă să facă numeroase victime în statele afectate, pe fondul încercărilor de a se găsi un tratament care să pună capăt pierderii de vieţi omeneşti. Epidemia, declanşată în decembrie...
Peste 20.000 de americani ajung anual la urgenţă din cauza consumului de suplimente alimentare Peste 20.000 de americani ajung anual la urgenţă din cauza consumului de suplimente alimentare, conform unui studiu federal publicat în 'New England Journal of Medicine', citat joi de agenţia France Presse. Aproape o treime dintre aceşti pacienţi (28%) sunt adulţi tineri cu vârste cuprinse între 20 şi...
Cel mai modern bloc alimentar din spitalele din ţară, la SCJU Târgu Mureş La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a fost inaugurat, luni, unul din cele mai moderne blocuri alimentare din ţară, în valoare de 1,2 milioane de lei, din care 946.000 lei suportaţi de Consiliul Judeţean Mureş, iar restul din resursele proprii ale unităţii spitaliceşti.