Cele mai citite
 


Harghita: Medici din Ungaria oferă consultaţii gratuite copiilor aflaţi în dificultate
miercuri, 13 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O echipă de medici şi profesori universitari din Ungaria, membri ai Serviciului Internaţional de Salvare a Copiilor, se află în Harghita, în această săptămână, pentru a le acorda asistenţă copiilor aflaţi în dificultate.
Potrivit Biroului de Presă al Serviciului Internaţional pentru Salvare a Copiilor din Ungaria, este vorba de 22 de specialişti în pediatrie, neurologie, traumatologie, chirurgie plastică sau anestezie care s-au oferit să vină voluntari în Harghita. De asemenea, un vehicul în care a fost amenajat un cabinet stomatologic este prezent în judeţ pentru consultaţii şi tratament.
În fiecare an, în lunile mai şi octombrie, medicii unguri evaluează starea de sănătate a copiilor aflaţi în plasament sau care au probleme deosebite şi oferă sfaturi şi ajutor părinţilor.
Voluntarii din Budapesta ţin permanent legătura cu medicii de familie harghiteni şi atunci când unii copii sunt depistaţi cu afecţiuni care nu pot fi tratate în România, aceştia beneficiază de tratament la clinici din Ungaria.
De aproape 20 de ani, de când membri ai Serviciului Internaţional de Salvare a Copiilor a început să vină în Harghita, sute de copii din judeţ, indiferent de etnie, au fost trataţi în spitale din Budapesta.
De asemenea, în fiecare an, reprezentanţii Serviciului aduc donaţii de medicamente şi materiale sanitare iar medici şi asistenţi din Harghita participă la cursuri, în diferite clinici din capitala ţării vecine.
Serviciul Internaţional pentru Salvare a Copiilor are filiale în Ungaria, Germania, Austria şi România.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Medici voluntari din Ungaria consultă gratuit copiii aflaţi în dificultate O echipă de medici specialişti voluntari din Ungaria, de la Serviciului Internaţional de Salvare a Copiilor, se află în Harghita, în această săptămână, pentru a oferi consultaţii gratuite copiilor aflaţi în dificultate, acţiunea devenind, în ultimii ani, tradiţională.
Harghita: Mii de copii aflaţi în dificultate, consultaţi gratuit de medici voluntari din Ungaria Mii de copii harghiteni aflaţi în dificultate sunt consultaţi gratuit, de două ori pe an, de medici şi profesori universitari din Ungaria, membri ai Serviciului Internaţional de Salvare a Copiilor, care le evaluează starea de sănătate dar oferă şi ajutor pentru tratarea în clinici din Budapesta, dacă...
Covasna: Medici din Ungaria oferă consultaţii gratuite locuitorilor comunei Breţcu Mai mulţi medici din Ungaria vor oferi, săptămâna viitoare, consultaţii medicale gratuite locuitorilor comunei Breţcu, în baza unei colaborări între judeţele Covasna şi Bács-Kiskun.
Constanţa: Asistenţă voluntară oferită de o misiune medicală a Republicii Turcia O echipă de medici voluntari din Turcia oferă consultaţii gratuite în localităţile dobrogene copiilor din familii defavorizate, în perioada 26-29 septembrie.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Harghita: Aparatură folosită în premieră în România, donată Spitalului Judeţean Miercurea Ciuc, 12 mai /Agerpres/ - Aparatură folosită în premieră în România în chirurgia ortopedică pediatrică a fost donată Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc de către un spital de copii din Budapesta.