Cele mai citite
 


(Corespondenţă) Italianul care a lovit o româncă la metrou îşi va cere public scuze
miercuri, 13 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Corespondentul Agerpres, Anca Mihai, transmite: Italianul care a avut luni o altercaţie cu o româncă la capătul de linie Anagnina al metroului A din Roma îşi va cere public scuze pentru că a lovit femeia, a declarat marţi, pentru Agerpres, avocatul agresorului. Românca (32 de ani), asistentă medicală în Italia, se află în comă la Spitalul Policlinic Casilino din Roma.
În versiunea furnizată de avocatul Fabrizio Gallo, contactat de Agerpres, italianul ar fi avut la ghişeul de bilete o disctuţie cu victima, care s-ar fi terminat doar cu un schimb de replici. Românca l-a urmărit pe parcursul spre metrou şi l-a ameninţat că îl aruncă sub roţile vagoanelor. De teamă, agresorul a reacţionat violent şi i-a tras femeii un pumn. 'Nu mă aşteptam să cadă şi să intre în comă, nu asta a fost intenţia', a spus italianul prin intermediul avocatului său.

Alessio Burtone (20 de ani) se află în arest la domiciliu în urma deciziei judecătoreşti emise de Tribunalul din Roma. Potrivit avocatului său, acesta 'era foarte marcat în cele câteva ore cât a stat în închisoare'. Prin intermediul avocatului, Burtone transmite scuze româncei şi familiei acesteia şi aşteaptă ocazia să o facă public dacă va găsi spaţiu la o televiziune italiană.

Potrivit medicilor de la Spitalul Policlinic Casilino, contactaţi de Agerpres, românca este în comă din cauza unui cheag de sânge format la cap în urma căzăturii pe spate, după ce a primit pumnul care i-ar fi putut fi fatal. Ea a fost supusă imediat unei intervenţii chirugicale. Orele critice au fost depăşite, iar femeia se află acum în afara oricărui pericol. Marţi dimineaţa ea a început să respire fără ajutorul aparatelor. Pe lângă cadrele medicale, lângă ea se află şi familia, care a sosit la spital imediat după internare.

Primarul Romei, Gianni Alemanno, a declarat marţi că intenţionează să vizioneze înregistrarea video a agresiunii, realizată de camerele de luat vederi din staţia de metrou, şi îi va denunţa autorităţilor judiciare pe trecătorii care nu au acordat primul ajutor, informează ANSA. Înregistrarea a fost publicată de presa italiană /www.corriere.it/ şi în imagini se observă cum diverşi pasageri trec pe lângă corpul româncei căzute la pământ fără să ia vreo măsură.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Italia: O asistentă medicală acuzată că ar fi îmbolnăvit de tuberculoză peste o mie de nou-născuţi O asistentă medicală afectată de tuberculoză este bănuită că a transmis virusul celor peste o mie de bebeluşi născuţi în perioada martie - iulie la prestigiosul spital al Vaticanului, Policlinico Gemelli din Roma. Autorităţile sanitare italiene au organizat joi o echipă de medici care efectuează teste...
Un centru de asistenţă medicală va fi deschis în Ferentari şi face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a cartierului Un centru care va sigura asistenţă medicală persoanelor care locuiesc în cartierul bucureştean Ferentari va fi inaugurat în curând, demersul fiind parte a programului Proiectul Ferentari, a anunţat joi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.
Asistenţa medicală la FOTE 2013 Un număr de 11 ambulanţe din afara judeţului Braşov vor asigura asistenţa medicală pe parcursul desfăşurării Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), care are loc în perioada 17-22 februarie.
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Asistentă medicală la Biroul de Medicina Muncii Piteşti, deferită justiţiei de DNA Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei Marilena Ancuţa Avram, asistentă medicală la Biroul de Medicina Muncii Piteşti în perioada faptelor, pentru trafic de influenţă, în formă continuată.
Nicolăescu:Secretarul de stat pentru asistenţă medicală trebuie să operaţionalizeze programul de cancer până la finele lunii Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri la dezbaterea în Comisiile reunite de buget-finanţe a bugetului MS că secretarul de stat pentru asistenţă medicală a fost însărcinat să revizuiască până la finele lunii februarie programul naţional de oncologie şi să-l reaşeze pe principii care...