Cele mai citite
 


Primul schimb internaţional de elevi din cadrul Modulului European de Nursing
miercuri, 13 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şcoala Sanitară Postliceală 'Carol Davila' este, în perioada 4-15 octombrie, gazda
primului schimb internaţional de elevi din cadrul Modulului European de Nursing (ENM) din anul şcolar 2010-2011, se arată într-un comunicat de presă remis marţi AGERPRES.
Astfel, patru eleve ale Şcolii sanitare 'VIA University College' din Silkeborg, Danemarca: Lotte Bloch Mortensen, Jane Justesen, Pernille Andersen Brosted şi Sanne Winther Jensen vor susţine joi, 14 octombrie, în faţa elevilor Şcolii Sanitare Postliceale 'Carol Davila' o prezentare a sistemului de sănătate şi educaţie din Danemarca.
Elevele daneze au efectuat un stagiu de practică în mai multe spitale din Bucureşti (Spitalul de Urgenţă, Spitalul Colentina, Spitalul Cantacuzino, Grigore Alexandrescu, Spitalul Elias) şi au participat, de asemenea, la orele organizate în cadrul şcolii Sanitare Postliceale 'Carol Davila'.
Tot la începutul lunii octombrie, în cadrul acestui parteneriat ENM dintre 26 de şcoli sanitare din 13 ţări europene, două eleve în anul II la secţia AMG ale Şcolii 'Carol Davila' au plecat într-un schimb de experienţă în oraşul Biel, Elveţia.
' Perioada de selecţie şi pregătire a elevilor a devenit din ce în ce mai strictă, ceea ce a condus la creşterea calităţii schimbului. Aşteptările noastre de la aceste schimburi de experienţă au crescut comparativ cu anii trecuţi, iar experienţa acumulată până în prezent ne ajută acum în îndeplinirea obiectivelor. Ne-am propus să ridicăm standardul de educaţie al şcolii noastre la nivel european şi suntem mândri că putem susţine şi dezvolta relaţii internaţionale cu ţări precum Danemarca, Norvegia, Suedia, Elveţia etc. în folosul elevilor, dar şi pentru promovarea sistemului român de educaţie şi sănătate', a declarat prof. Diana Şeitan, coordonatorul programului ENM.
Modulul European de Nursing a fost fondat în anul 1994, prin conferinţa de la Sussex, Anglia, pentru a oferi o structură? internaţională, cadru care să asigure cele mai bune beneficii profesionale, ce pot fi câştigate într-un timp relativ scurt.
Scopurile principale ale acestui modul sunt dezvoltarea conceptului de cultură internaţională şi a diferenţelor care există între ţările membre ENM, încurajarea elevilor în a dobândi o experienţă practică foarte vastă, motivarea lor pentru a practica meseria de asistent medical la standarde europene şi, totodată, susţinerea elevilor în dobândirea şi împărtăşirea unor cunoştinţe şi a unei experienţe multiculturale.
Şcoala Sanitară Postliceală 'Carol Davila' este singura instituţie de profil din Bucureşti care face parte din programul ENM.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Profesia de asistent medical este una dintre cele mai căutate Profesia de asistent medical este una dintre cele mai căutate şi mai respectate în întreaga lume, a fost concluzia evenimentului organizat săptămâna aceasta de Şcoala Sanitară Postliceală 'Carol Davila', se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.
Proiect european pentru pregătirea studenţilor la medicină Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti şi Departementul de Anestezie-Reanimare al Spitalului Bichat-Claude Bernard din Paris, lansează joi 'Programul de practică în terapie intensivă pentru studenţi la medicină'.
La Spitalul Grigore Alexandrescu va funcţiona cea mai mare clinică de chirurgie cardiovasculară pediatrică La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" a început construcţia celei mai mare clinici de chirurgie cardiovasculară pediatrică care va intra în funcţiune anul viitor.
89 de locuri de muncă sunt disponibile pentru români în nouă ţări europene, prin EURES Reţeaua mobilităţii europene EURES pune la dispoziţia lucrătorilor români 89 de locuri de muncă vacante în nouă ţări europene (Belgia, Danemarca, Germania, Lituania, Malta, Norvegia, Olanda, Spania, Suedia), majoritatea fiind pentru ingineri, dar şi pentru medici şi şoferi de camion, afirmă directorul...
Spitalul Niguarda şi Spitalul de Urgenţă Slatina au semnat un nou acord de colaborare Spitalul Niguarda din Milano şi Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina au semnat vineri un acord de colaborare pentru următorii trei ani privind formarea profesională, prezentat de secretarul de stat Raed Arafat.
Schimb de experienţă româno elveţian la Şcoala Sanitară Postliceală 'Carol Davila' Bucureşti, 29 oct /Agerpres/ - Şcoala Sanitară Postliceală 'Carol Davila' a organizat săptămâna aceasta cea de-a doua întâlnire dintre elevii participanţi la schimbul de experienţă din luna octombrie în cadrul Modulului European de Nursing şi elevii şcolii, din cadrul secţiei de Asistenţă Medicală Generală...