Cele mai citite
 


Site pentru bolnavii cu poliartrită reumatoidă
miercuri, 13 octombrie 2010   ::   1 Comentarii :: :: Stiri, Reumatologie
 

Poliartrita reumatoidă este cea mai frecventă suferinţă articulară cronică de cauză inflamatorie, afectând peste 2,9 milioane de persoane în Europa, a subliniat preşedintele Ligii Române contra Reumatismului, dr. Cătălin Codreanu, marţi într-o conferinţă de presă prilejuită de marcarea Zilei Mondiale a Artritei.

În România, numărul celor care au această afecţiune reprezintă 1% din populaţia ţării. Speranţa medie de viaţă a pacienţilor cu poliartrită reumatoidă este mai mică decât cea a persoanelor sănătoase cu trei până la şapte ani, iar cei care suferă de forma severă a bolii pot deceda cu 10-15 ani mai devreme, relevă datele prezentate în conferinţa de presă.


Cele mai afectate sunt femeile cu vârste între 30 şi 50 de ani. Fiind o boală progresivă, poliartrita reumatoidă afectează abilităţile locomotorii ale pacientului chiar din primii ani de la instalare. Mai precis, 50% dintre persoanele care suferă de poliartrită reumatoidă sunt nevoite să-şi înceteze activitatea profesională în primii 10 ani de boală şi la aproximativ 75% dintre cazuri apar eroziuni articulare vizibile radiologic încă din primii doi ani de evoluţie a bolii.
Poliartrita reumatoidă determină costuri financiare considerabile, aferente atât tratamentului şi asistenţei medicale, cât şi scăderii productivităţii profesionale cauzate de invaliditatea locomotorie. Spre exemplu, în 2007, în Europa, poliartrita reumatoidă a determinat costuri în valoare de 45 miliarde de euro, 65% fiind cauzate de reducerea productivităţii pacienţilor pe piaţa forţei de muncă.


De aceea, poliartrita reumatoidă a devenit astăzi o problemă majoră de sănătate publică, detecţia precoce şi îmbunătăţirea complianţei la tratament conducând la economii semnificative şi creşterea speranţei de viaţă.


Îngrijorător este faptul că pacienţii întrerup prematur tratamentul poliartritei reumatoide, rata de complianţă la diferitele tratamente fiind cuprinsă între 47 şi 70%.


Tot cu prilejul Zilei Mondiale a Artritei, pentru pacienţii trataţi cu leflunomid, sanofi-aventis a lansat şi în România site-ul http://arrive-online.org/, care să vină în ajutorul persoanelor cu poliartrită reumatoidă în primele luni de terapie, anunţă un comunicat de presă remis marţi AGERPRES de companie.


'Tratamentul optim al poliartritei reumatoide necesită un diagnostic precoce, precum şi aplicarea corectă şi din timp a unui tratament eficient, care să reducă din complicaţiile bolii. Un fenomen alarmant este rata scăzută a complianţei acestor pacienţi la tratament în condiţiile în care această afecţiune este progresivă şi invalidantă încă din primii ani de evoluţie. De aceea ARRIVE este un instrument mai mult decât necesar în managementul poliartritei reumatoide. Astfel, Societatea Română de Reumatologie salută lansarea acestui site (www.arrive-online.org), care oferă persoanelor afectate de poliartrită reumatoidă mai multe informaţii cu privire la boală şi tratamentul acesteia', a declarat prof. dr. Horaţiu Boloşiu, preşedintele Societăţii Române de Reumatologie, potrivit c omunicatului citat.


ARRIVE (www.arrive-online.org) a fost conceput de un grup internaţional de experţi în poliartrita reumatoidă pentru a sprijini pacienţii cărora medicul curant le-a recomandat tratament cu leflunomid.


'Site-ul, adresat pacienţilor care au primit recomandare de tratament cu leflunomid, poate fi considerat un partener activ, mai ales pentru primele luni de la iniţiere, care sunt şi cele mai dificile. Informaţiile medicale şi sfaturile practice furnizate îi ajută pe pacienţi să străbată mai uşor lungul drum al călătoriei cu poliartrita reumatoidă', a arătat dr. Cătălin Codreanu, preşedintele Ligii Române contra Reumatismului.

Notare
Comentarii
de daisy
site-ul nu mai este disponibil

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O nouă terapie pentru poliartrita reumatoidă Poliartrita reumatoidă în România se apreciază că afectează 1% din populaţie, dar ea este subdiagnosticată, a subliniat prof. dr. Ruxandra Ionescu, preşedinta Societăţii Naţionale de Reumatologie, cu prilejul lansării unei noi alternative terapeutice.
Poliartrita reumatoidă este una dintre cele mai frecvente boli reumatice Una dintre cele mai frecvente boli reumatice este poliartrita reumatoidă, care are o prevalenţă de aproximativ 1% , ceea ce înseamnă că în România sunt cel puţin 200.000 de cazuri, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Artritei, dr. Cătălin Codreanu, directorul...
Pentru a oferi speranta unui control adecvat al bolii, pacientii cu poliartrita reumatoida au nevoie de acces la tratamente noi Societatea Romana de Reumatologie atrage atentia asupra unei probleme cu care se confrunta de o lunga perioada pacientii din Romania.
Aproximativ 200.000 de români suferă de poliartrită reumatoidă Poliartrita reumatoidă este cea mai frecventă boală inflamatorie articulară şi afectează aproximativ unu la sută din populaţia generală, ceea ce înseamnă 200.000 de pacienţi în România, a declarat miercuri preşedintele Societăţii Române de Reumatologie, prof. dr. Ruxandra Ionescu, la o conferinţă de...
Campania InspirART - Emoţii Articulate în România Poliartrita reumatoidă este o boală progresivă cu simptome şi dovezi ale distrugerii articulare care se agravează cu trecerea timpului, a declarat marţi într-o conferinţă de presă, prilejuită de lansarea campaniei InspirART - Emoţii Articulate în România, prof. dr. Ruxandra Ionescu, şefa Clinicii de...
Campanie de informare despre poliartrita reumatoidă Liga Română contra Reumatismului a lansat marţi o campanie de informare despre poliartrita reumatoidă pentru a creşte adresabilitatea către medicul reumatolog având în vedere impactul pe care această boală îl are asupra calităţii vieţii pacienţilor.