Cele mai citite
 


Metoda Mohs are o rată de vindecare de 99% a carcinoamelor de piele
miercuri, 13 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Dermatologie
 

Pacienţii români apelează tot mai des la chirurgul dermatolog pentru scoaterea aluniţelor cu risc, dar şi pentru îndepărtarea carcinoamelor şi melanoamelor, în condiţiile în care incidenţa cancerului de piele este într-o creştere continuă alarmantă, se arată într-un comunicat de presă remis, marţi, AGERPRES.

În România există, în cadrul clinicii Dermastyle, singurul centru din Europa de Est de diagnostic şi tratament al cancerului de piele specializat în chirurgie micrografică Mohs, tehnică considerată 'standard de aur' în tratamentul carcinoamelor.
Metoda Mohs, care are o rată de vindecare a carcinoamelor de piele de 99%, constă în îndepărtarea succesivă a tuturor straturilor cutanate afectate de cancer. Observarea ţesutului se face cu ajutorul microscopului, pentru evaluarea cu exactitate a gradului de eradicare a ţesutului afectat.
'De la începutul anului au fost operate prin tehnica Mohs 236 cazuri, multe din tumori fiind recidivante după tratamente incomplete sau greşite, situaţie neîntâlnită în ţările Europei de Vest şi SUA. Procedura nu este acoperită de casa de asigurări şi pacienţii trebuie să platească direct, în caz că optează pentru aceasta. Preţul plătit de români este însă de 10 ori mai mic decât cel plătit în Europa de Vest şi SUA', afirmă dr. Mihaela Leventer, preşedinte al Societăţii Române de Medicină Estetică şi Dermatologie Cosmetică şi Chirurgicală, fondator Dermastyle.
Evoluţia chirurgiei Mohs a fost una dintre temele abordate în cadrul celui de-al 31 Congres anual al Societăţii Internaţionale pentru Dermato-Chirurgie (ISDR- International Society for Dermatologic Surgery), organizat în premieră în România, de către Societatea Română de Medicină Estetică şi Dermatologie Cosmetică şi Chirurgicală, (SRMEDCC) la sfârşitul lunii septembrie.
Unul dintre invitaţii Congresului, dr. Joseph Alcalay, preşedintele Societăţii Israeliene de Dermatologie şi Venerologie, a prezentat noutăţi în dezvoltarea chirurgiei Mohs prin utilizarea tehnicii de imunohistochimie, care reprezintă cel mai ridicat nivel de sensibilitate şi specificitate pentru acest tip de intervenţii.
Dr. Mihaela Leventer a prezentat utilizarea tehnicii de chirurgie Mohs în cadrul tumorilor cutanate cu potenţial de invazie perineurală, care prezintă un grad ridicat de risc, pentru o evaluare a preparatelor histopatologice şi chiar utilizarea imunohistochimiei pentru detectarea invaziei perineurale.
'Dermatologia chirurgicală intră în curicula de rezidenţiat a dermatologului român. Totuşi, pentru proceduri speciale cum este chirurgia Mohs, chirurgie laser sau proceduri estetice speciale, sunt necesare cursuri suplimentare care se fac fie în clinici de profil, fie cu ocazia numeroaselor congrese la care participăm, cum ar fi acest Congres Mondial care a avut loc pentru prima dată în ţara noastră', a adăugat dr. Mihaela Leventer.
Alte tehnologii/proceduri de ultimă oră şi aplicaţiile lor, prezentate în cadrul Congresului, au fost reducerea laxităţii cutanate (a pielii lăsate) şi remodelarea siluetei prin procedura de lipoaspiraţie asistată de laser sau canule de radiofrecvenţă, lifting lichid nechirurgical (proceduri de umplere şi reconturare a feţei cu volumizatoare pe bază de acid hialuronic), tratarea în viitor a carcinoamelor cutanate cu medicamente a căror cercetare e în fază înaintată, lasere şi tehnologii nonlaser în chirurgia şi dermatologia estetică, controlul cicatrizării cutanate şi manipularea întregului proces pentru îmbunătăţiri estetice.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Mihaela Leventer: Melanomul depistat în fază incipientă are şanse de vindecare Melanomul depistat în faza incipientă are şanse de vindecare, a declarat marţi dr. Mihaela Leventer, la lansarea cărţii 'Să înţelegem melanomul', ediţia 2012, cu ocazia marcării Zilei Melanomului în România de Societatea Română de Medicină Estetică şi Dermatologie Cosmetică şi Chirurgicală (SRMEDCC)...
Premieră în tratamentul cancerului de piele în România Un tânăr de 23 de ani din Bucureşti, care suferă de o formă rară de cancer de piele, va fi operat demonstrativ în Centrul ''Dr. Leventer'' prin metoda Mohs de un grup de profesori americani, dermatologi în câteva universităţi prestigioase de peste Ocean, informează printr-un comunicat de presă centrul...
PREMIERĂ ÎN CHIRURGIA OFTALMOLOGICĂ DIN ROMÂNIA - Cel mai precis laser din lume, pentru reducerea dioptriilor, în Clinica de Oftalmologie Ama Optimex ScapăDeOchelari, divizie a clinicii de oftalmologie Ama Optimex, a adus în România sistemul femtolaser VisuMax® - Carl Zeiss Meditec, cel mai precis laser din lume, care permite corectarea dioptriilor printr-o intervenție minim invazivă, într-o singură procedură, și corectarea dioptriilor...
Dermatologia mondială între prezent şi viitor - una dintre temele celui de-al 31-lea congres în domeniu Dermatologia mondială între prezent şi viitor va fi una dintre temele celui de-al 31-lea congres anual al Societăţii Internaţionale pentru Dermato-Chirurgie (ISDR - International Society for Dermatologic Surgery), organizat în perioada 22 - 26 septembrie, la Bucureşti, de Societatea Română de Medicină...
Dermatologia salvează vieţi, afirmă preşedintele SKIN Cancer Foundation Bucureşti, /Agerpres/ - Preşedintele SKIN Cancer Foundation, una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale dedicate prevenirii cancerului de piele, dr. Perry Robins, a subliniat, joi, că dermatologia poate salva vieţi şi că oamenii trebuie educaţi să se autoanalizeze şi să aibă în vedere...
INTERVIU Patriciu Achimaş-Cadariu (IOCN): Cancerul poate fi vindecat, dar trebuie programe de depistare La 38 de ani, după specializări în ţară şi străinătate, Patriciu Achimaş-Cadariu conduce de doi ani Institutul Oncologic 'Prof. Dr. Ion Chiricuţă' din Cluj-Napoca (IOCN), una dintre cele mai performante instituţii de profil din România şi din Europa. El vorbeşte, în interviul acordat AGERPRES, despre...