Cele mai citite
 


Călăraşi: Două noi centre de consiliere şi tratament pentru bolnavii de tuberculoză
miercuri, 13 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Două centre de consiliere şi tratament pentru bolnavii de tuberculoză, destinate în mod special cetăţenilor de etnie romă, au fost inaugurate, marţi, în municipiul Călăraşi.
'Programul este la început, pragul de succes, să zic aşa, este reprezentat de faptul că au putut să fie înfiinţate aceste două centre. Din cunoştinţa mea, sunt primele două centre din Europa de Est, pentru că România este ţara cu cea mai multă tuberculoză din Uniunea Europeană şi pentru că în alte ţări nu au fost problematici sociale cu determinism social ale bolii tuberculoase. Ne dorim ca să facem o monitorizare atentă asupra evoluţiei indicatorilor de îmbolnăvire la populaţia romă din cele două zone, pentru a putea ajusta modalităţile de colaborare cu liderii formali şi cu reţeaua medicală, dar şi cu autorităţile publice locale', a declarat, pentru AGERPRES, managerul Programului judeţean de control al tuberculozei din Călăraşi, dr. Spiridon Dumitrescu.
El a arătat că pentru a pune noi baze pentru anii viitori, colaborarea pacienţilor cu centrul trebuie să fie permanentă, fără discontinuităţi, indiferent de legislaţie, indiferent de statutul social de asigurat sau nu al persoanei respective. 'Principalul lucru care trebuie reţinut este că în domeniul tuberculozei totul este gratuit, de la informaţii până la tratament şi controlul ulterior tratamentului', a mai spus dr. Spiridon Dumitrescu.
Unul dintre centre a fost construit în cadrul proiectului finanţat de Banca Mondială şi Guvernul României, implementat prin Fondul Român de Dezvoltare Socială, în valoare de 157.769 euro. Cel de-al doilea centru are o locaţie pusă la dispoziţie de Consiliul Judeţean Călăraşi, în vederea desfăşurării activităţilor specifice.
Inaugurarea s-a făcut în prezenţa reprezentanţilor etnicilor romi, primarului municipiului Călăraşi, Nicolae Dragu, dar şi reprezentantei KNCV Tuberculosis Holland, Netty Kamp.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Proiect de lege privind măsuri de prevenire şi control al tuberculozei, lansat în dezbatere publică Bolnavii cu tuberculoză multidrog rezistentă cu risc crescut de abandon terapeutic ar putea beneficia de consiliere psihologică specifică dacă proiectul de lege privind măsurile de prevenire şi control al tuberculozei va fi susţinut şi adoptat de parlamentari în cadrul programului de cooperare elveţiano-român...
Program dedicat reintegrării persoanelor afectate de TBC, lansat de Fundaţia Romanian Angel Appeal Programul dedicat reintegrării profesionale şi sociale a persoanelor afectate de tuberculoză (TBC), care îşi propune să înfiinţeze servicii speciale de asistenţă psiho-socială, consiliere şi orientare profesională pentru aceste persoane, oferind modele de bună practică, dar şi să informeze publicul general...
Bombă cu ceas: Imigranţii români ar putea aduce tuberculoza rezistentă la medicamente în Marea Britanie (The Sun) O bacterie TBC rezistentă la medicamente ar putea ajunge în Marea Britanie atunci când Regatul Unit îşi va deschide porţile pentru români, au avertizat marţi experţi britanici în TBC. Sărăcia şi asistenţa medicală precară au făcut din România capitala turberculozei din Europa, unde maladia pulmonară...
Asistenţă psihologică şi socială pentru pacienţii cu tuberculoză, în 4 spitale din ţară Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Bucureşti, Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni din judeţul Argeş, Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani din judeţul Neamţ şi Spitalul de Pneumoftiziologie Nicolae Rusdea din Baia Mare, judeţul Maramureş, oferă, din luna iulie, servicii gratuite de...
Călăraşi: Simpozion pe teme de tuberculoză Zeci de specialişti pneumologi din România şi Bulgaria participă vineri la un simpozion pe teme de tuberculoză la Călăraşi.
Iaşi: Asistenţă gratuită pentru bolnavii de cancer, la Centrului Teritorial de Informare, Consiliere şi Terapie ONCOSUPORT Nord-Est Bolnavii de cancer beneficiază începând de vineri de sprijin din partea specialiştilor din cadrul Centrului Teritorial de Informare, Consiliere şi Terapie ONCOSUPORT Nord-Est.