Cele mai citite
 


Abordări ştiinţifice de top în tratarea afecţiunilor digestive, la GastroFest
miercuri, 13 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Unele dintre cele mai frecvente probleme de sănătate cu care se confruntă românii, afecţiunile digestive, vor fi abordate într-o manieră ştiinţifică de top la prima ediţie a simpozionului GastroFest, care se va desfăşura în perioada 14-16 octombrie, la Sinaia.
Potrivit unui comunicat remis marţi AGERPRES de organizatori - Worwag Pharma, GastroFest îşi propune să le ofere participanţilor ocazia de a discuta deschis despre principalele cauze care pot determina îmbolnăvirea organelor ce susţin buna organizare a sistemului digestiv. În acest sens, lucrările şi prezentările expuse au rolul de a evidenţia importanţa afecţiunilor digestive, oferind totodată o alternativă în tratarea lor cât mai eficientă.
Pe parcursul celor trei zile de desfăşurare a evenimentului, reputaţi medici şi specialişti vor supune dezbaterii tematici care privesc: 'Steatoza hepatică nonalcoolică la pacientul cu sindrom metabolic şi/sau diabet zaharat' (prof. dr. Amorin Popa), 'Pierderile de fier pe tract digestiv superior' (prof. dr. Mircea Diculescu), 'Magneziul în patologia de tract digestiv' (conf. dr. Paul Porr) sau 'Tratamentul hipertensiunii portale în ciroză' (conf. dr. Paula Szanto şi dr. Ioana Visovan).
Manifestarea va avea un invitat special din partea Universităţii Medicale din Slovacia şi al Centrului Naţional de Terapie a Hepatitei Cronice, prof. dr. Jozef Holoman. Acesta va susţine o prezentare intitulată 'Steatoza hepatică - standardizare şi indicatori raţionali', trăgând un semnal de alarmă cu privire la importanţa şi gravitatea acestei afecţiuni.
'Prin organizarea acestei prime ediţii a evenimentului GastroFest dorim să subliniem încă o dată preocuparea Worwag Pharma pentru diferitele afecţiuni care pot îmbolnăvi organismul uman, apelând la sprijinul specialiştilor pentru o mai bună informare asupra acestor probleme de sănătate şi evidenţierea celor mai bune metode de tratament. Compania noastră are pe piaţă o serie de produse medicamentoase destinate bolilor de la nivel hepatic sau gastro-intestinal', a declarat dr. Norina Găvan, Country Manager - Worwag Pharma România, potrivit comunicatului citat.
Prima ediţie a evenimentului GastroFest beneficiază de sprijinul Societăţii Române de Gastroenterologie şi Hepatologie, membru cu drepturi depline al Federaţiei Europene a Societăţilor de Gastroenterologie şi organizator al unora dintre cele mai importante evenimente dedicate afecţiunilor sistemului digestiv.
Afecţiunile sistemului digestiv (afecţiuni gastrointestinale, hepatice, colecistice sau pancreatice) sunt principalele probleme de sănătate cu care se confruntă românii. Printre cauzele acestor afecţiuni se numără: obiceiurile alimentare nesănătoase, programul dezordonat de viaţă sau consumul de tutun ori alcool.
Potrivit statisticilor Ministerului Sănătăţii pentru anul 2008, în România, bolile aparatului digestiv au cauzat moartea a aproximativ 15.400 de români, cea mai mare rată înregistrând-o cirozele şi hepatitele cronice, cu un număr de 11.000 de cazuri.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CELE MAI RASPANDITE AFECTIUNI ALE FICATULUI Transformarea societatii romane intr-una de consum intens, stresul zilnic, alimentatia bogata in fast-food si saraca in fructe si legume proaspete, lipsa efortului fizic de orice fel, a schimbat destul de mult patologia digestiva in ceea ce priveste frecventa, varsta de aparitie si severitatea...
MSD lansează JANUMET® pe piaţa din România, pentru pacienţii cu diabet zaharat tip 2 al căror control glicemic nu este adecvat Produsul poate fi utilizat alături de o dietă echilibrată și de exerciții fizice regulate Compania Merck Sharpe and Dohme, cunoscută ca Merck în Statele Unite şi Canada şi ca MSD în restul lumii, lansează JANUMET® în România, un produs inovator în tratarea diabetului zaharat tip 2. JANUMET® este o combinatie fixă între două substanțe: metformin și sitagliptin și poate fi utilizat, alături...
Moderație alimentară și mișcare - recomandări pentru sărbători! - Mesele de Paște pot dubla numărul pacienților cu probleme digestive “În perioada Paștelui se declanșează sau se agravează, în special, problemele digestive, dar se pot acutiza sau agrava și patologiile cronice, asociate ale persoanelor respective. Astfel, se poate ajunge până la dublarea numărului de pacienți cu probleme digestive, comparativ cu alte intervale...
Cluj: Lansarea primelor două volume ale ''Tratatului de diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice'' Cluj-Napoca, 20 oct /Agerpres/ - Primele două volume ale ''Tratatului de diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice'', scris de prestigiosul prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, membru al Academiei Române de Ştiinţe Medicale, în colaborare cu conf. univ. dr. Gabriela Roman, vicepreşedintele Societăţii Române...
Prof. dr. Mircea Diculescu: Toamna aduce schimbari pentru aparatul digestiv Prof. dr. Mircea Diculescu, seful Clinicii de Gastroenterologie de la Institutul clinic 'Fundeni', afirma ca toamna aduce schimbari pentru aparatul digestiv în ceea ce priveste regimul alimentar, psiho-comportamental, dar si din punct de vedere meteo-climatic.
Comunicat de presă - Asociaţia Pro Imunizare Forumul National STOP GRIPA 2015