Cele mai citite
 


OMS cere suplimentarea fondurilor pentru combaterea tuberculozei
joi, 14 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Zece milioane de persoane vor muri de tuberculoză până în 2015 dacă fondurile destinate combaterii maladiei nu vor fi suplimentate cu 47 miliarde de dolari în acest interval, a avertizat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, în planul său de acţiune la nivel mondial 'Stop tuberculozei', pentru 2011-2015, transmite AFP.
În fiecare an, 9 milioane de oameni contractează această infecţie pulmonară, mai ales în ţări din Asia (55% din cazuri) şi Africa (30%), pe primele locuri aflându-se China, India, Indonezia şi Africa de Sud.

Două milioane de bolnavi mor anual de tuberculoză, deşi maladia este în cele mai multe cazuri vindecabilă.

Planul preconizează ameliorarea urmăririi pacienţilor şi plasarea accentului pe cei mai vulnerabili: seropozitivii care contractează tuberculoză (900.000 de cazuri anual) şi bolnavii care au dezvoltat rezistenţă la tratament (400.000-500.000 de cazuri).

În domeniul cercetării, este nevoie de dezvoltarea unor teste de depistare, de noi medicamente sau de un vaccin.

'Stop tuberculozei' estimează că 5 miliarde de dolari sunt necesare pentru cercetare şi alte 37 miliarde pentru aplicarea planului pe 5 ani. Dacă aceste sume vor fi mobilizate, vor fi salvate în jur de 5 milioane de vieţi, dintre care peste 2 milioane de femei şi copii.

Ţările afectate de tuberculoză ar trebui să poată reuni 23 miliarde de dolari în următorii cinci ani, subliniază OMS, care cheamă donatorii din statele bogate să contribuie cu 2,8 miliarde de dolari pe an la lupta împotriva tuberculozei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii publică recomandări provizorii de utilizare a bedaquilinei în tratamentul tuberculozei cu rezistenţă polimedicamentoasă Janssen-Cilag International NV (Janssen) salută astăzi apariţia recomandărilor provizorii elaborate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) privind utilizarea bedaquilinei în tratamentul tuberculozei (TB) pulmonare cu rezistenţă plurimedicamentoasă (multi-drug resistant tuberculosis, MDR-TB) drept...
Numărul îmbolnăvirilor de tuberculoză la nivel mondial, în scădere pentru al treilea an conscutiv (OMS) Numărul îmbolnăvirilor de tuberculoză, care a ucis 1,3 milioane de persoane în 2012 la nivel mondial, a înregistrat o scădere pentru al treilea an consecutiv, însă această boală rămâne 'o problemă majoră de sănătate', a anunţat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Rezistenţa la antibiotice ne ameninţă pe toţi Creşterea rezistenţei la antibiotice reprezintă o ameninţare enormă la adresa sănătăţii la nivel mondial", a declarat, luni, la Geneva, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Margaret Chan, prezentând primul sondaj al organizaţiei sale pe această temă.
Nivel de criză al îmbolnăvirilor de tuberculoză rezistentă la medicamente (OMS) Numărul îmbolnăvirilor de tuberculoză provocate de tulpini ale bacilului Koch rezistente la tratamentele standard cu antibiotice se menţine la un nivel de criză, fiind semnalate numeroase noi cazuri în cursul anului trecut, iar diferite forme ale acestei boli au ucis în 2013 aproximativ 1,5 milioane...
OMS: Eforturile la nivel mondial împotriva tuberculozei sunt insuficiente (raport) Autorităţile din domeniul sănătăţii din lumea întreagă trebuie să acţioneze mult mai repede pentru a preveni, detecta şi trata o epidemie gravă de tuberculoză pentru a reduce infecţiile şi decesele cauzate de această boală până în 2030, a avertizat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), conform...
Realitate îngrijorătoare: tuberculoza devine din ce în ce mai rezistentă, iar cercetările în domeniu stagnează Numărul mare al cazurilor de tuberculoză în lume este unul din scandalurile medicale de la începutul acestui secol. Tuberculoza a ucis 1,4 milioane de persoane în 2010, din care majoritatea trăiau într-o ţară săracă. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), este vorba de cel mai scăzut nivel...