Cele mai citite
 


Chirurgie: au fost prezentate rezultatele primului transplant complet de faţă
miercuri, 13 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Cleveland, 13 mai /Agerpres/ - Connie Culp, 46 de ani, este primul pacient american care a suferit un transplant complet de faţă, după ce în urmă cu 5 ani, un foc de armă a lăsat o gaură în locul în care avea faţa. În urmă cu 5 luni pacienta desfigurată a fost supusă unui transplant de faţă de la o femeie moartă, iar marţi au fost prezentate rezultatele operaţiei, informează Associated Press.

Rezultatul nu este definitiv, pacienta urmând să mai treacă printr-o serie de operaţii estetice, odată ce zona va fi vascularizată normal, iar terminaţiile nervoase se vor dezvolta suficient pentru a activa musculatura facială.

Până marţi, identitatea pacientei şi circumstanţele care au dus la desfigurarea sa erau sercete. Soţul lui Connie Culp, Thomas, a împuşcat-o în 2004 şi apoi s-a sinucis. Connie Culp nu a murit, deşi focul de armă i-a spulberat nasul, obrajii, buzele şi un ochi. Pentru o lungă perioadă de timp, până la transplantul de faţă, a avut nevoie de o traheotomie pentru a respira. Singurle părţi ale feţei care nu au fost grav afectate au rămas pleoapele superioare, fruntea, buza inferioară şio bărbia. Connie Culp a trecut prin 30 de operaţii pentru refacerea feţei. Medicii i-au extras părţi din coaste pentru a-i reface obrajii şi i-au recompus maxilarul dintr-un os prelevat din picior. A suportat nenumărate grefe de piele prelevată de pe coapse şi totuşi nu putea să mânânce nimic solid, să respire singură şi nu putea să miroasă nimic.

Apoi, la data de 10 decembrie, într-o intervenţie chirurgicală ce a durat 22 de ore, Dr Maria Siemionow a condus o echipă de medici care i-au înlocuit 80% din faţă cu oase, muşchi, nervi, vase de sânge şi piele prelevate de la o altă femeie care murise de curând. Acesta a fost cel de-al patrulea transplant de faţă din lume, dar primele trei nu au fost atât de extinse.

"Iată-mă acum, cinci ani mai târziu, aşa cum mi-au spus, şi am în sfârşit un nas al meu", a declarat Connie Culp, râzând în faţa presei. În luna ianurie Connie a fost în stare să mănânce pentru prima dată după ani de zile pizza, pui şi hamburgeri.

Costurile inetrvenţiei chirurgicale au fost de aproape 300.000 de dolari, bani ce ar putea fi recuperaţi datorită caracterului experimental al transplantului da faţă realizat.AGERPRES/(Codruţ Bălu)


Numărul cazurilor confirmate de gripă porcină creşte la 1.160 în Mexic şi la 896 în SUA

Ciudad de Mexico, 7 mai /Agerpres/ - Bilanţul provizoriu al gripei porcine în Mexic a urcat la 44 de morţi, cu doi în plus faţă de ziua precedentă, şi la 1.160 de persoane contaminate, a anunţat joi ministrul mexican al sănătăţii, în timp ce autorităţile sanitare americane au raportat 896 de cazuri confirmate, cu 254 mai multe decât miercuri, relatează AFP şi Reuters.

Ministrul mexican José Angel Cordova a confirmat joi reluarea cursurilor în licee şi universităţi şi redeschiderea cinematografelor, teatrelor, barurilor şi discotecilor din Mexic, închise de o săptămână ca măsură preventivă.

Restaurantele şi cafenelele şi-au reluat deja miercuri activitatea, iar luni elevii se vor putea întoarce în şcolile primare.

De asemenea, se va permite întoarcerea suporterilor pe stadioanele de fotbal, a precizat José Angel Cordova, însă tribunele nu vor fi umplute decât ”la mai puţin de 50% din capacitate”.

În Statele Unite ale Americii (SUA), Centrul de control şi prevenire a maladiilor (CDC) a anunţat joi 896 cazuri confirmate de gripă porcină, cu 254 mai multe decât în ajun, în 41 de state americane.

Conform ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, virusul A/H1N1 a fost contractat de 2.099 de persoane în 23 de ţări.

Numărul doi al OMS, dr. Keiji Fukuda, a declarat joi că ”potrivit unei estimări rezonabile, o treime din populaţia mondială ar fi contaminată” în cazul unei pandemii de gripă porcină.AGERPRES/(Florin Ştefan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa porcină a revenit în Mexic: cel puţin 29 de morţi Cel puţin 29 de persoane din cele 1.500 infestate cu virusul A (H1N1) de la începutul acestui an au decedat, relevă un bilanţ reactualizat al autorităţilor sanitare mexicane. Cu toate acestea, ministrul sănătăţii din această ţară latinoamericană Salomon Chertorivski a spus că autorităţile nu intenţionează...
Timiş: Intervenţie chirurgicală salvatoare, cu refacere de os, la un pacient cu cancer osos O echipă pluridisciplinară de medici ai Clinicii de Chirurgie Vasculară - Departamentul de Microchirurgie Reconstructivă şi ai Clinicii de Ortopedie I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara au realizat o intervenţie chirurgicală complexă de reconstrucţie a membrului superior.
Gripa porcină: 11.168 cazuri, 86 decese, potrivit celui mai recent bilanţ OMS Geneva, 26 mai /Agerpres/ - Numărul cazurilor confirmate de contaminare cu noul virus gripal A (H1N1) a ajuns la 11.168 de persoane în 42 de state, iar cel al deceselor la 86, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, dat publicităţii vineri la Geneva, transmite AFP...
Gripa porcină: 4.379 contaminări în 29 state, 49 decese Geneva, 13 mai /Agerpres/ - Numărul persoanelor contaminate cu virusul hibrid A (H1N1) este de 4.379 în 29 de state, în timp ce numărul celor decedate a ajuns la 49, a anunţat duminică Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în cel mai recent bilanţ, citat de AFP.
RETROSPECTIVÃ/ Premiere medicale româneşti în 2012 Anul 2012 a continuat să fie un an al premierelor în medicina românească. Aflat şi în 2012 într-un proces de reorganizare, dar şi de schimbări la nivel înalt ale conducerii ministerului de resort, domeniul sănătăţii româneşti a adus premiere în chirurgia cardiovasculară, în neurochirurgie, în prelevarea...
Premieră medicală naţională în urologie, realizată la Fundeni, prezentată la congresul de specialitate O intervenţie chirurgicală realizată în premieră naţională de o echipă mixtă româno-austriacă la Centrul de Chirurgie Urologică şi Transplant Renal Fundeni a fost prezentată la cea de-a 29-a ediţie a Congresului Naţional de Urologie ROMURO.