Cele mai citite
 


O nouă moleculă destinată tratării cancerului de sân HER2-pozitiv
joi, 14 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Noi date referitoare la o nouă moleculă destinată tratamentului cancerului de sân HER2-pozitiv au fost anunţate în cadrul celei de-a 35-a ediţii a Congresului Societăţii Europene de Oncologie Medicală (ESMO), care se desfăşoară în aceste zile la Milano, se arată într-un comunicat de presă remis miercuri AGERPRES, de compania farmaceutică elveţiană Roche.
''Suntem dedicaţi dezvoltării de noi medicamente care să facă cu adevărat diferenţa în cazul pacienţilor cu cancer. Noile date din studiile clinice prezentate la ESMO demonstrează că noua moleculă pentru cancerul de sân HER2-pozitiv poate îmbunătăţi tratamentul femeilor ce suferă de această formă de cancer'', a declarat Hal Barron, reprezentantul companiei producătoare.
Datele preliminare pozitive din studiile clinice au demonstrat eficacitatea acestei noi molecule comparativ cu standardul actual de terapie, precum şi profilul de siguranţă mai bun al acesteia.
Aceste rezultate pozitive au fost obţinute în urma unui studiu clinic randomizat (studiu care se face după acelaşi protocol) de fază II, care a comparat noua moleculă dezvoltată de compania amintită cu standardul actual de tratament de primă linie în cancerul de sân metastatic, HER2-pozitiv.
Cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer la femei, incidenţa sa fiind în creştere.
În fiecare an sunt diagnosticate peste 250.000 de cazuri noi în Europa şi aproximativ 175.000 în Statele Unite ale Americii, cu o rată anuală de deces de aproximativ 165.000 de paciente în Europa şi 44.000 în Statele Unite ale Americii.
Potrivit datelor Centrului de statistică al Ministerului Sănătăţii, în România, în anul 2000, s-au înregistrat 6.107 cazuri noi de îmbolnăvire cu cancer de sân, iar în 2009, numărul acestora a ajuns la 8.576.
Anual, în întreaga lume, mai mult de 700.000 de femei mor din cauza acestei boli şi se estimează că 8-9% dintre femei vor dezvolta cancer de sân pe parcursul vieţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medic oncolog: În 2012 au apărut peste 8.500 de cazuri noi de cancer la sân Cancerul de sân este în România pe primul loc din punct de vedere al incidenţei şi al mortalităţii, în anul 2012 apărând 8.981 cazuri noi, iar prevalenţa era aproape de 33,500 la suta de mii de paciente, a declarat miercuri într-o conferinţă de presă conf. dr. Dana Lucia Stănculeanu, medic oncolog.
Dr. Dan Jinga: Avem în jur de 7.000 de cazuri noi de cancer mamar Coordonatorul Programului de Oncologie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Dan Jinga, a declarat miercuri că în România există în jur de 7.000 de cazuri noi de cancer mamar şi sunt circa 10.000 de cazuri de cancer mamar tratate în fiecare an.
Dr. Monica Dragomir (IOB): Aproximativ 500 de cazuri noi de cancer la copii pe an se înregistrează în România Aproximativ 500 de cazuri noi de cancer la copii se înregistrează anual în România, în prezent aproape 5.000 de pacienţi cu vârste mici având această boală în evoluţie sau remisiune, a declarat vineri într-o conferinţă şeful secţiei de oncologie pediatrică de la Institutul Oncologic Bucureşti, dr. Monica...
Noutăţi în tratamentul oncologic Bucureşti, 04 iunie /Agerpres/ - Peste 500 de noutăţi ştiinţifice referitoare la 20 de tipuri de cancer vor fi prezentate în cadrul celui mai important congres internaţional de oncologie - întâlnirea anuală a American Society of Clinical Oncology (ASCO), aflată la a 45-a ediţie, ce a avut loc la Orlando...
Un nou medicament Roche pentru pacientii cu cel mai frecvent tip de leucemie a fost aprobat in Uniunea Europeana Compania farmaceutica Roche a anuntat recent decizia Comisiei Europene pentru aprobarea unui nou medicament - Gazyvaro (obinutuzumab) - in asociere cu clorambucil, destinat tratamentului pacientilor cu leucemie limfocitara cronica netratati anterior, care datorita comorbiditatilor nu sunt eligibili...
Cancerul pulmonar, ucigaşul nr. 1 “Câştigă timp! Cancerul pulmonar îţi poate fura timpul” – acesta este mesajul campaniei anuale de informare asupra riscului acestei afecţiuni, derulate în luna noiembrie de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC).