Cele mai citite
 


Harghita: Numărul concediilor medicale a scăzut considerabil
joi, 14 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul concediilor medicale acordate în judeţul Harghita a scăzut cu 30 la sută, după intrarea în vigoare a prevederilor privind sancţiunile pe care le riscă atât medicii cât şi pacienţii.
Purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Harghita, dr. Vargyas Lehel, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că înainte de modificarea legislaţiei se acordau, lunar, 5.500 de concedii medicale, iar în prezent numărul acestora a scăzut până la 3.500 - 3.800.
'A fost o scădere bruscă şi considerabilă. Consider că modificările legislative au fost benefice', a afirmat dr. Vargyas.
El a explicat că, pe de o parte, pacienţii care aveau afecţiuni uşoare sau persoanele care nu erau deloc bolnave s-au gândit de două ori înainte să stea acasă, în concediu medical, pentru a nu se alege cu amenzi, iar, pe de altă parte, medicii au fost mult mai atenţi în acordarea certificatelor medicale.
'Autocenzura a funcţionat şi la medici şi la pacienţi şi este bine că s-a întâmplat aşa, întrucât, înainte de schimbarea legislaţiei, crescuseră foarte mult sumele care trebuiau decontate pentru concediile medicale', a spus purtătorul de cuvânt al CJAS Harghita.
El a adăugat că, în judeţ, nu au fost cazuri foarte grave de medici sau pacienţi care au încălcat legislaţia. Un singur medic, din Gheorgheni, a fost sancţionat, în restul cazurilor fiind aplicate avertismente.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Giurgiu: Conducerea CJAS consideră că ar trebui modificată legislaţia în cazul şefilor de instituţii în concedii medicale prelungite Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Giurgiu, Marin Constantin, consideră că legea ar trebui modificată în cazul şefilor de instituţii care au nevoie de concedii medicale pe o perioadă mai mare de trei luni pentru a putea fi luate măsuri privind înlocuirea acestora, deoarece au fost întâlnite...
Suceava: Sancţiuni contravenţionale pentru concedii medicale în neregulă Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a aplicat 20 de sancţiuni contravenţionale medicilor care au eliberat concedii medicale fără respectarea prevederilor legale.
Harghita: Trei pacienţi aflaţi în concediu medical nu au fost găsiţi acasă Trei pacienţi aflaţi în concediu medical, din cei zece controlaţi, nu au fost găsiţi acasă şi riscă să nu primească banii pentru perioada în care li s-a eliberat concediul medicale.
Harghita: Conform CJAS, 54.000 de persoane nu contribuie la fondul de sănătate şi nu există din punct de vedere economic Aproximativ 54.000 de persoane din Harghita nu contribuie la sistemul de asigurări de sănătate şi nu există din punct de vedere economic, a declarat, miercuri, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Harghita, Duda Tihamer, în cadrul primei şedinţe a Consiliului Economic Consultativ...
Cluj: Medici amendaţi şi avertizaţi din cauza concediilor medicale Cluj-Napoca, 19 oct /Agerpres/ - Doi medici au fost amendaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Cluj iar alţi patru au fost avertizaţi pentru acordarea de concedii medicale fără acoperire sau fără respectarea normelor legale.
Botoşani: Medic amendat pentru concedii medicale acordate la întâmplare Un medic de familie din judeţul Botoşani a fost amendat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) după ce a prescris concedii medicale la întâmplare, a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul CJAS, Rodica Huţuleac.