Cele mai citite
 


Judecarea unui caz de discriminare a unui seropozitiv - premieră în China
miercuri, 13 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Beijing, 13 oct /Agerpres/ - Un tribunal chinez a judecat miercuri cazul unui bărbat seropozitiv, care afirmă că a fost victimă a discriminării din cauza infectării sale cu HIV, ceea ce reprezintă o premieră în China, unde Sida rămâne un subiect tabu, informează AFP.
Reclamantul, prezentat sub pseudonimul Xiao Wu, a dat în judecată un angajator care a refuzat să-i ofere postul de învăţător în cadrul departamentului de educaţie din oraşul Anqing, în provincia Anhui, a indicat avocatul apărării.

Tânărul, care dispune de pregătirea necesară obţinerii respectivului post, a dat asigurări că a fost descalificat pe baza rezultatului unui examen medical, după ce trecuse cu succes de probele scrise şi interviuri.

'Suntem optimişti în acest proces /.../, o premieră privind virusul HIV şi dreptul la muncă', a declarat pentru AFP avocatul lui Xiao Wu. Sentinţa ar urma să fie anunţată în următoarele zece zile, conform aceleiaşi surse.

Xiao Wu nu cere despăgubiri, ci doar dreptul de a-şi exercita meseria.

Autorităţile chineze afirmă că aproximativ 740.000 de persoane sunt infectate cu HIV la nivelul întregii ţări, însă organizaţiile pentru apărarea drepturilor persoanelor seropozitive estimează că numărul acestora este mult mai mare, afirmând că bolnavii de Sida devin frecvent victime ale discriminării, în China.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS a făcut publice primele sale recomandări cu privire la homosexualii bolnavi de SIDA Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a făcut publice marţi, în premieră, un set de 'linii directoare mondiale' destinate extinderii accesului la tratament al homosexualilor bolnavi de SIDA, care, potrivit organizaţiei, sunt discriminaţi în numeroase ţări, transmite AFP.
Ziua ''Zero discriminare'' Ziua ''Zero discriminare'' este marcată în fiecare an, începând din 2014, la 1 martie, la iniţiativa UNAIDS - Programul Naţiunilor Unite pentru HIV/SIDA. Această campanie se doreşte a fi un apel adresat oamenilor de pretutindeni de a promova şi sărbători diversitatea, toleranţa şi incluziunea şi de a...
Închisorile româneşti luptă împotriva răspândirii SIDA şi a TBC România comunistă era un vast bârlog de spioni şi de paranoia, cu mii de persoane închise într-unul dintre cele mai crude sisteme de detenţie din Europa de Est. La 20 de ani după căderea comunismului, în spatele gratiilor deţinuţii stau din alte cauze, însă au în continuare multe motive de a se teme...
China: Seropozitivii discriminaţi în spitalele din China/OIM/ Purtătorii virusului HIV nu sunt acceptaţi în spitalele din China, a indicat miercuri o agenţie a ONU, subliniind prezenţa continuă a acţiunilor discriminatorii din această ţară, în ciuda progresului economic înregistrat, potrivit AFP.
Ziua Mondială împotriva SIDA s-a desfăşurat în 2011 sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV' Ziua Mondială împotriva SIDA, care se marchează pe data de 1 decembrie, s-a desfăşurat, în 2011, sub sloganul "Zero noi infecţii HIV", un scop care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială...
UNAIDS cere Chinei să renunţe la un proiect de lege care interzice accesul persoanelor seropozitive în băile publice Agenţia ONU de luptă împotriva SIDA (UNAIDS) şi-a exprimat luni opoziţia faţă de un proiect de lege al autorităţilor chineze care interzice accesul persoanelor seropozitive în băile publice şi în cluburile de fitness, relatează AFP.