Cele mai citite
 


Suceava: Zeci de medici au ales străinătatea, pentru salarii atractive
joi, 14 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Câteva zeci de cadre medicale din judeţul Suceava au ales, în ultimele şase săptămâni, să părăsească sistemul de sănătate, solicitând documentaţia necesară pentru plecarea în străinătate.
Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, 40 de asistenţi medicali, 15 doctori şi un farmacist au solicitat documentele necesare pentru a putea profesa în străinătate, DSP având atribuţii în eliberarea de certificate pentru recunoaşterea titlurilor de calificare.
Statisticile oficiale arată că de la începutul acestui an zece medici suceveni au plecat deja în străinătate. Aceştia au specializări în chirurgie infantilă, alergologie, medicina muncii, medicina de urgenţă, radiologie, ortopedie şi medicină de familie, optând pentru ţări ca Belgia, Franţa, Germania şi Anglia, deoarece primesc salarii mult mai mari faţă de România.
În 2009 şi 2008 17 medici suceveni au renunţat la slujbe în favoarea altora, mai atractive, în străinătate.
De la 1 septembrie, Ministerul Sănătăţii a simplificat modul de eliberare a documentelor necesare activităţii personalului medical şi a eficientizat sistemul circuitului documentelor. Astfel, documentele ce se eliberau numai la Ministerului Sănătăţii, cum ar fi certificatele de conformitate, ce atestă obţinerea calificării, se pot solicita la direcţiile de sănătate publică.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 2.000 de cadre medicale au trecut pragul Târgului Internaţional de Cariere Medicale Peste 2.000 de medici tineri şi medici cu experienţă, farmacişti, asistenţi medicali, dentişti, studenţi la medicină sau proaspeţi absolvenţi au vizitat sâmbătă şi duminică Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice - se arată într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES.
Suceava: Deficit de personal la UPU şi Ambulanţa Suceava, 8 feb /Agerpres/ - Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Alexandru Lăzăreanu, a declarat, luni, că Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean se confruntă cu un mare deficit de personal şi în aceste condiţii nu se poate...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Sălaj: 'Exod' al asistenţilor medicali către străinătate Aproximativ 40 de asistenţi medicali din Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău intenţionează să plece la muncă în străinătate, după ce, în 2010, peste 100 de cadre medicale din Sălaj au făcut demersuri pentru obţinerea unor certificate de conformitate care să le permită să lucreze în domeniul medical în...
Vaslui: 83 de cadre medicale au cerut anul trecut certificate de conformitate, pentru a profesa în străinătate Un număr de 83 de cadre medicale au cerut în cursul anului trecut Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui certificate de conformitate pentru a profesa în străinătate.
Suceava: 17 medici suceveni au emigrat în ţări comunitare, în ultimii doi ani Colegiul Judeţean al Medicilor (CJM) Suceava a înregistrat, pe parcursul anului trecut, un număr de 12 solicitări din partea medicilor care au cerut echivalarea pentru a putea lucra în sistemul medical din străinătate, a declarat, miercuri, juristul CMJ Suceava, Andreea Munteanu. Potrivit acesteia, ...