Cele mai citite
 


Constanţa: Plângere penală împotriva managerului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă
joi, 14 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectul Claudiu Palaz a depus, miercuri, la Parchetul Judecătoriei Constanţa plângere penală împotriva dr. Dan Căpăţână, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.
Potrivit prefectului Palaz, la 22 septembrie 2010, a solicitat Tribunalului Constanţa, Secţia Comercială, Contencios-Administrativ şi Fiscal, anularea parţială a Dispoziţiei 806/23.08.2010 emisă de preşedintele Consiliului Judeţean, prin care au fost numiţi şefii secţiilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, apreciind că actul administrativ nu respectă în integralitate prevederile legale. Conform reglementărilor în vigoare, şeful unei secţii din cadrul unui spital clinic universitar trebuie să fie un cadru didactic recomandat de senatul instituţiei de învăţământ medical în cauză, cu avizul managerului spitalului şi cu aprobarea Ministerului Sănătăţii sau, după caz, a autorităţilor administraţiei publice locale, iar numirile pe funcţie, făcute de managerul spitalului din dispoziţia preşedintelui Consiliului Judeţean nu au respectat această prevedere' - a precizat Claudiu Palaz.
De asemenea, prefectul a mai spus că de la data depunerii acţiunii, 22 septembrie 2010, şefii secţiilor în cauză nu au dreptul, conform legii, să-şi exercite atribuţiile, până la soluţionarea dosarului şi cu toate acestea managerul Dan Căpăţână a permis exercitarea funcţiilor de către şefii de secţii ale căror nominalizări au fost suspendate.
'În acest sens dr. Dan Căpăţână a redactat şi transmis către şefii de secţie adresa 24736/30.09.2010, după ce cu doar două zile înainte consimţise, în şedinţa Comisiei de Dialog Social, că Dispoziţia 806/2010 respectă doar ?parţial prevederile legale. Este clar că o astfel de inconsecvenţă în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, ce se adaugă încălcării cu bună ştiinţă a legii, nu face decât să cauzeze bunului mers al instituţiei. În calitate de garant al respectării legii şi a ordinii publice la nivel local, sunt obligat să solicit tragerea la răspundere penală a managerului spitalului pentru abuz în serviciu', a declarat prefectul.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DNA: Managerul Spitalului Clinic Constanţa, trimis în judecată pentru tentativă la abuz în serviciu Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Dănuţ Căpăţână, a fost trimis în judecată pentru tentativă la abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie, potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) transmis marţi AGERPRES.
DNA: Dănuţ Căpăţînă, fost manager al Spitalului Constanţa, trimis în judecată pentru încheierea nelegală a 6 contracte Procurorii DNA l-au trimis din nou în judecată pe Dănuţ Căpăţînă, la data faptelor manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, pentru fapte în legătură cu încheierea a şase contracte cu o firmă, controlată prin soţie, fără organizarea unei proceduri de atribuire.
Medicul psihiatru Diana Lilia Bandrabur, de la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa, trimisă în judecată de procurori Un medic de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a fost trimis în judecată, marţi, de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) pentru săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual în formă continuată, complicitate la înşelăciune în formă continuată, abuz...
UPDATE DNA: Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa, Dănuţ Căpăţînă, reţinut pentru luare de mită Procurorii DNA l-au reţinut miercuri pe Dănuţ Căpăţînă, manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.
Conducerea SCJU Târgu Mureş: Aşteptăm ancheta DNA în cazul achiziţiei de dezinfectanţi Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat marţi, după anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii că va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie pentru analizarea unor eventuale fapte de natură penală în privinţa unor constatări ale Corpului de control...
Maramureş: Serviciile de urgenţă a spitalelor din Vişeul de Sus şi Borşa, acceptate la finanţare Spitalul de Recuperare Borşa şi Spitalul Orăşenesc din Vişeu de Sus vor primi finanţare din partea Ministerului Sănătăţii, începând cu luna aprilie, pentru realizarea unor Compartimente de primiri Urgenţe (CPU) , precizează un comunicat al Prefecturii Maramureş, remis, joi, AGERPRES.