Cele mai citite
 


Tuberculoza ar putea face 10 milioane de victime până în 2015
joi, 14 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Boli infectioase, Plamanii
 

În lipsa unor noi măsuri suplimentare de prevenţie şi tratament, tuberculoza ar putea face în următorii 5 ani peste 10 milioane de victime, a avertizat miercuri parteneriatul 'Opriţi tuberculoza', cu ocazia prezentării planului său de acţiune până în 2015, transmite AFP.

Peste 9 milioane de oameni se îmbolnăvesc în fiecare an de tuberculoză, în special în ţările sărace din Asia (55% din cazuri) şi respectiv Africa (30% din cazuri), conform comunicatului prezentat de această coaliţie de guverne, organizaţii internaţionale, ONG-uri şi companii private care luptă pentru eradicarea acestei boli.

Deşi această boală se poate trata, în fiecare an peste 2 milioane de persoane îşi pierd viaţa din cauza lipsei tratamentului.

'Este inacceptabil, trebuie să facem un plan pentru a opri aceste morţi inutile', a declarat şeful consiliului de administraţie al acestui parteneriat, Rifat Atun, într-o conferinţă de presă organizată la Johannesburg.

Conform acestui plan, bugetul necesar pentru a înjumătăţi numărul victimelor tuberculozei din viitorii 5 ani este de 47 de miliarde de dolari (34 miliarde de euro).

'Dacă vom reuşi să respectăm acest plan, am putea trata 32 de milioane de bolnavi de tuberculoză şi am putea salva 5 milioane de vieţi', a asigurat Rifat Atun.

Tuberculoza este o boală infecţioasă provocată de o bacterie ce atacă în primul rând plămânii şi se transmite prin aer. Un purtător al acestei bacterii poate infecta aproximativ 15 alte persoane pe an.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Situaţia cazurilor de tuberculoză rămâne îngrijorătoare în Africa, dar şi în România (Coalition PLUS, MSF) Trei persoane mor de tuberculoză în fiecare minut în lume şi numai 2% dintre pacienţi au acces la noile medicamente - arată mai multe asociaţii, care au tras un semnal de alarmă cu două zile înainte de Ziua internaţională de luptă împotriva tuberculozei (24 martie), transmite marţi AFP.
Doljul se află în topul judeţelor cu cei mai mulţi bolnavi de tuberculoză Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) din Dolj au demarat, joi, de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei, o campanie de informare care are ca scop prevenirea şi reducerea incidenţei acestei boli, în condiţiile în care Doljul se află în topul judeţelor cu cei mai mulţi bolnavi de...
OMS deplânge lipsa de fonduri în lupta împotriva tuberculozei la nivel mondial Comunitatea internaţională trebuie să sporească fondurile pentru lupta împotriva tuberculozei pentru a contracara creşterea riscului de răspândire a bolii cu tulpini rezistente la mai multe medicamente, au avertizat luni două organizaţii internaţionale de sănătate, relatează AFP.
Tuberculoza şi SIDA afectează major sănătatea ruşilor /Washington Post/ Rusia se consideră membru cu drepturi depline al comunităţii internaţionale, cu nimic mai prejos de asemenea grei precum SUA şi China. Cu toate acestea, în probleme de sănătate a populaţiei Rusia se află în compania Botswanei, subliniază cotidianul The Washington Post, preluat de Inopressa.ru.
Realitate îngrijorătoare: tuberculoza devine din ce în ce mai rezistentă, iar cercetările în domeniu stagnează Numărul mare al cazurilor de tuberculoză în lume este unul din scandalurile medicale de la începutul acestui secol. Tuberculoza a ucis 1,4 milioane de persoane în 2010, din care majoritatea trăiau într-o ţară săracă. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), este vorba de cel mai scăzut nivel...
Africa de Sud testează un antibiotic împotriva turbecoluzei multirezistente Africa de Sud, criticată sever în anii 2000 pentru a fi acţionat cu întârziere împotriva epidemiei SIDA, este pionieră în testarea unui nou antibiotic împotriva turbeculozei multirezistente, relatează AFP.