Cele mai citite
 


Constanţa: Peste o sută de tineri drogaţi au ajuns la spitalul judeţean în acest an
joi, 14 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste o sută de tineri consumatori de plante etnobotanice, majoritatea liceeni şi studenţi, au ajuns în acest an la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa.
Ultimul caz este al unui student de 22 ani, care a fost adus marţi seară la Serviciul de Urgenţă al unităţii medicale, cu stări de ameţeală, vărsături, somnolenţă.
Purtătorul de cuvânt al SCJU, dr. Florian Stoian, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că, în general, aceşti pacienţi 'au consumat plante etnobotanice atât inhalator, prin ţigară, cât şi prin inhalare directă pe nas', menţionând că printre ei au fost şi câteva persoane mature care 'au încercat din curiozitate' drogurile.
În cazurile menţionate nu a fost necesară spitalizarea de lungă durată, excepţie făcând trei tineri care au fost internaţi la Serviciul de Terapie Intensivă al spitalului.
'Există marele risc ca aceste persoane să aibă brusc o criză de pierdere de cunoştinţă şi să se poată lovi, suferind traumatisme cranio-cerebrale, sau pot aspira conţinutul vărsăturilor în căile aeriene superioare şi, pur şi simplu, se poate produce un deces stupid'', a precizat dr. Stoian.
Potrivit acestuia, în ultimele luni, cu excepţia câtorva cazuri sporadice în special de persoane din Bucureşti, la spital nu au fost aduşi consumatori de droguri de mare risc gen cocaină, heroină, marijuana.
Reprezentantul SCJU Constanţa atrage atenţia părinţilor să verifice anturajul în care îşi petrec timpul copiii lor şi cadrelor didactice de la licee şi facultăţi să se implice, alături de autorităţile competente în domeniu, în crearea de programe prin care să se încerce limitarea consumului de droguri.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Intoxicaţi cu etnobotanice la un concert Mai mulţi studenţi din Iaşi au ajuns, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan', după ce s-au intoxicat cu plante etnobotanice inhalate în timpul unui concert.
Bacău: Tot mai mulţi adolescenţi, victime ale etnobotanicelor Un băiat în vârstă de 14 ani a ajuns, marţi, în comă la Spitalul de urgenţă din Bacău ca urmare a faptului că a consumat un produs din categoria etnobotanicelor, incident produs după ce, duminică noaptea, medicii băcăuani reuşiseră să salveze viaţa unei adolescente de 16 ani care intrase în comă din...
Serviciile de urgenţă şi terapie intensivă pediatrică primesc finanţare de aproximativ 1,5 milioane franci elveţieni Două proiecte menite să îmbunătăţească prin programe de formare calitatea serviciilor de urgenţă la nivel de prespital şi spital, precum şi calitatea serviciilor în unităţile de terapie intensivă pediatrică, primesc o finanţare în valoare de peste 1,5 milioane de franci elveţieni prin intermediul unui...
Canabisul este cel mai consumat drog în rândul studenţilor, potrivit unui studiu al ANA pe 2012 Canabisul este drogul cel mai consumat de studenţi, în proporţie de 20,9%, potrivit primului studiu de acest fel realizat în rândul studenţilor din opt centre universitare din România, în anul 2012, de către Agenţia Naţională Antidrog (ANA).
Brăila: Terapie intensivă la secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean Secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila va avea, până la sfârşitul acestui an, un compartiment de terapie intensivă, după cum a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.