Cele mai citite
 


Sibiu: Investiţie de 3,2 milioane lei în panouri solare pentru patru unităţi sanitare
joi, 14 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O investiţie de peste 3,2 milioane de lei, din care 80 la sută este finanţare nerambursabilă europeană, este derulată de Consiliul Judeţean (CJ) pentru dotarea cu panouri solare a Spitalului de Psihiatrie,'Gheorghe Preda' din Sibiu, Căminului spital pentru bătrâni din Sălişte şi celor două centrelor de recuperare pentru persoane cu handicap din Tălmaciu.
Preşedintele CJ Sibiu, Martin Bottesch, a declarat miercuri că din august 2011, în cele patru unităţi se vor asigura numai din energie solară încălzirea şi apa caldă pentru pacienţi. Potrivit acestuia, principalul beneficiu al acestei investiţii, derulată prin programul Casa Verde, este calitatea foarte bună a celor 160 de panouri solare, care vor putea fi folosite în 98% din zilele unui an, chiar şi atunci când nu este soare afară.
Panourile solare vor fi executate cu tuburi vidate, lichid solar, schimbătoare de căldură cu plăci, vase de stocare şi sistemul de racordare la instalaţiile existente de producere a apei calde menajere.
Preşedintele CJ Sibiu estimează că investiţia va fi amortizată într-o perioadă cuprinsă între 15 şi 19 ani.
Cea mai mare economie se va face cu factura de energie electrică la Spitalul 'Gheorghe Preda', unde din 2011, consumul de energie electrică va scădea cu 96.770 de lei pe an. CJ preconizează că facturile de curent electric ale celor patru spitale vor scădea anul viitor în total cu 200.000 de lei, după montarea panourilor solare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primarul Gheorghe Nichita: Am ca principal obiectiv consacrarea Iaşiului drept capitală regională (interviu) Primarul Gheorghe Nichita, aflat la cel de-al treilea mandat de edil al Iaşiului, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi doreşte ca după finalizarea lucrărilor finanţate din fonduri europene, municipiul reşedinţă de judeţ să fie un oraş cu străzi moderne, o capitală culturală la nivel...
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Sibiu: Consiliul Judeţean anunţă investiţii masive în protecţia mediului, sănătate, cultură şi transporturi Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Ioan Cindrea, a anunţat marţi, într-o conferinţă, investiţii masive în dezvoltarea judeţului, prin alocarea mai multor bani din bugetul propus spre aprobare, ceea ce va însemna pentru sibieni colectare selectivă a gunoaielor în toate localităţile din 2014...
Olt: Investiţii de peste 10 milioane de euro în infrastructura socială din judeţ, prin POR Consiliul Judeţean (CJ) Olt a atras fonduri europene de peste 10 milioane de euro pentru îmbunătăţirea infrastructurii sociale din judeţ, majoritatea proiectelor implementate fiind deja finalizate, a anunţat, joi, consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean Olt, Miruna Ginerică.
Sibiu: Consiliul Judeţean va investi două milioane de lei în Spitalul de Psihiatrie Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu a anunţat joi că în acest an va investi două milioane de lei în Spitalul de Psihiatrie.
Giurgiu: Reabilitarea Căminului de bătrâni de la Mironeşti, primul contract de finanţare Regio din acest an pentru judeţ Reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Căminului pentru persoane vârstnice Mironeşti, judeţul Giurgiu, este primul contract de finanţare din acest an semnat de judeţul Giurgiu în cadrul Regio, Axa prioritară 3 privind îmbunătăţirea infrastructurii sociale.