Cele mai citite
 


Covasna: Consilierul ministrului Sănătăţii Vass Levente, în fruntea CA al Spitalului Judeţean
joi, 14 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consilierul ministrului Sănătăţii Vass Levente a fost desemnat miercuri în fruntea noului Consiliu de Administraţie (CA) al Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe.
Vass Levente a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că principalul obiectiv al CA este de a sprijini echipa managerială să producă servicii medicale de calitate şi să eficientizeze activitatea instituţiei, iar printre primele măsuri anunţate a fost scoaterea la concurs a celor patru posturi de manageri ai spitalului până pe data de 10 decembrie.
În opinia acestuia, Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe are potenţial pentru a se dezvolta şi a deveni o unitate medicală competitivă, însă trebuie să corecteze o serie de deficienţe care au îndepărtat pacienţii în ultima perioadă, printre acestea numărându-se tărăgănarea lucrărilor de consolidare şi reabilitare a clădirii şi lipsa de comunicare cu comunitatea locală.
'Spitalul are totul ca să devină un spital bun. (...) Are secţii importante şi va trebui să implementăm în mintea oamenilor că nu e ultimul spital din punctul de vedere al calităţii', a spus Vass Levente. El a menţionat printre atuurile instituţiei faptul că are un compartiment ATI, în condiţiile în care alte spitale din ţară nu au în gardă nici măcar un singur medic cu o astfel de specializare.
Potrivit noului şef al CA, în urma auditului intern efectuat în perioada 2 august - 30 septembrie s-a constatat, printre altele, că spaţiul destinat ambulatoriului de specialitate este neîncăpător şi neadecvat, precum şi o scădere a numărului de internări, probabil pentru că unii pacienţi au preferat să se trateze în alte unităţi spitaliceşti din ţară.
În ceea ce priveşte cheltuielile spitalului şi numărul de personal raportat la servicii, Vass Levente a susţinut că acestea se încadrează într-o 'limită acceptabilă', însă nu exclude posibilitatea unor restructurări în condiţiile scăderii serviciilor.
'Dacă spitalul nu va reuşi să atragă pacienţi şi nu va oferi servicii, va fi obligat să scadă numărul de paturi, de angajaţi şi spaţiile', a spus el.
Vass Levente a apreciat că în strategia spitalului ar trebui să fie prevăzută dezvoltarea serviciilor prespitaliceşti şi postspitaliceşti prin colaborarea cu organizaţiile nonguvernamentale şi bisericile.
Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe, care are 25 de secţii cu 641 de paturi, se află de şase ani în reparaţii capitale, iar lucrările trenează deoarece au existat sincope în finanţarea acestora de la bugetul de stat.
Lucrările au demarat după ce specialiştii au constatat că structura de rezistenţă a clădirii este extrem de şubredă şi nu mai rezistă la un cutremur de intensitate medie.
Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a precizat că există şanse ca Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe să obţină anul viitor o finanţare de 20 de milioane de euro prin Programul Operaţional Regional pentru modernizarea şi dotarea cu aparatură medicală.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: 22 de milioane de euro, pentru modernizarea şi dotarea Spitalului de Urgenţă din Sfântu Gheorghe Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va beneficia de 22 de milioane de euro prin Programul Operaţional Regional (POR) pentru modernizare şi dotare cu echipamente şi aparatură medicală, iar contractul de finanţare a proiectului urmează să fie semnat până la sfârşitul acestei luni.
Covasna: Spitalul de Urgenţă din Sfântu Gheorghe continuă lucrările de consolidare cu sprijinul Consiliului Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe mai are nevoie de trei milioane de lei pentru terminarea lucrărilor de consolidare a clădirii principale, lucrări începute în urmă cu aproape cinci ani cu sprijinul Ministerului Sănătăţii.
Covasna: 22 milioane de euro pentru modernizarea şi dotarea Spitalului de Urgenţă din Sf. Gheorghe Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va beneficia de 22 milioane de euro prin Programul Operaţional Regional (POR) pentru modernizare şi dotare cu echipamente şi aparatură medicală, contractul de finanţare a proiectului fiind semnat vineri, în prezenţa ministrului Dezvoltării Regionale şi...
Covasna: Spitalul de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va beneficia de 85 de milioane de lei prin POR Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va beneficia de 85 de milioane de lei prin Programul Operaţional Regional (POR) pentru modernizare şi dotare cu echipamente şi aparatură medicală, iar contractul de finanţare va fi semnat în vara acestui an.
Covasna: Sfântu Gheorghe va avea unul dintre cele mai moderne spitale din regiunea Centru Lucrările de consolidare şi reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă 'dr. Fogolyan Kristoff' din Sfântu Gheorghe, începute în 2005, se vor încheia în acest an, iar odată cu finalizarea investiţiei, judeţul Covasna va avea una dintre cele mai moderne unităţi medicale din regiunea Centru, a declarat...
Şeful IJC Covasna, Mild Zoltan: Lucrările de consolidare a SJU au fost oprite într-un punct vulnerabil Lucrările de consolidare a structurii de rezistenţă a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Sfântu Gheorghe au fost oprite într-un 'punct vulnerabil' şi trebuie reluate cât mai repede pentru a nu fi periclitată siguranţa clădirii şi a pacienţilor, afirmă directorul Inspectoratului Judeţean în Construcţii...