Cele mai citite
 


Dâmboviţa: Criză de medici la Spitalul de Urgenţă Târgovişte
joi, 14 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul de Urgenţă Târgovişte se confruntă cu criza medicilor, iar doctorii spun că fac cu greu faţă afluxului mare de pacienţi care se prezintă zilnic la Unitatea de Primiri Urgenţe.
Garda este asigurată, la acestă secţie, într-o lună, de doar patru cadre medicale de specialitate. Zilnic la spitalul Judeţean Târgovişte sunt aproximativ 250 de urgenţe.
''Practic, în acest moment, la Primiri Urgenţe lucrează doar patru medici cu normă întreagă. Este foarte greu. Avem nevoie şi de mai mulţi asistenţi, infirmiere şi brancardieri', a declarat miercuri directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, Carmen Marcu.
Conducerea spitalului a trimis Ministerului Sănătăţii o scrisoare prin care cere aprobarea de posturi la Unitatea Primiri Urgenţe.
De altfel, şi conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa a anunţat încă din luna iulie că va efectua un audit în spitalele preluate, printre care este şi Spitalul Judeţean Târgovişte, că nu vor fi daţi medici afară şi că se vor face angajări în măsura posibilităţilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dâmboviţa: Lipsă de medici la Spitalul Judeţean Târgovişte; aproape 100 de posturi sunt vacante Spitalul Judeţean Târgovişte se confruntă cu o mare deficienţă de medici, fiind vacante 97 de posturi, iar cea mai gravă situaţie este la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, managerul unităţii medicale, Claudiu Dumitrescu.
Dâmboviţa: DSP a anchetat cazul bătrânului ajuns la Spitalul Judeţea cu larve în rănile de la picior Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa a efectuat o anchetă în cazul bătrânului ajuns de la un centru social la Spitalul Judeţean Târgovişte cu larve în răni la picior, a descoperit mai multe nereguli şi a trimis concluziile Colegiului Medicilor.
Dâmboviţa: Criză de medici la Spitalul de Urgenţă Târgovişte Spitalul de Urgenţă Târgovişte se confruntă cu criza medicilor, dar şi cu lipsa fondurilor, astfel că în prezent sunt internaţi numai pacienţii grav bolnavi.
Dâmboviţa: S-a inaugurat un proiect de informatizare a spitalelor din judeţ finanţat cu fonduri UE Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a participat, joi, la Spitalul Judeţean Târgovişte, la inaugurarea proiectului european ''Dezvoltarea serviciilor publice electronice la unităţi sanitare în judeţul Dâmboviţa''.
Buzău: Locuinţe de serviciu gratuite pentru tinerii medici Consiliul Judeţean Buzău împreună cu conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă oferă locuinţe de serviciu gratuite şi decontarea utilităţilor timp de doi ani pentru medicii care vor profeseze în cadrul Unitatea de Primiri Urgenţe şi a altor secţii deficitare ale spitalului judeţean.
Dâmboviţa: Spitalul Judeţean Târgovişte a fost reabilitat cu fonduri europene Spitalul Judeţean Târgovişte a fost reabilitat printr-un proiect cu fonduri europene de 83 de milioane de lei, la inaugurarea de marţi fiind prezent premierul Victor Ponta.