Cele mai citite
 


Constanţa: Peste 2.000 de noi bolnavi de cancer, înregistraţi anual, număr în continuă creştere
joi, 14 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Media noilor cazuri de cancer înregistrate în ultimii ani, în judeţul Constanţa, a ajuns la 2.400, numărul pacienţilor care suferă de o astfel de boală fiind în continuă creştere.
Medicul oncolog Laura Mazilu, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că patologia oncologică a cunoscut o creştere a incidenţei în ultimii ani, fenomen înregistrat la nivel mondial, şi se preconizează ca numărul bolnavilor de cancer să se dubleze până în anul 2020.
Cele mai multe tipuri de cancer înregistrate în judeţul Constanţa sunt bronho-pulmonar, la sân, col uterin, stomac şi prostată.
'Creşterea este cauzată probabil de modul de viaţă, diete, expunere la diverşi factori de risc cum sunt fumatul, infecţiile', a afirmat Laura Mazilu.
Potrivit acesteia, Secţia Oncologie a SCJU Constanţa are 55 de paturi, dintre care 51 pentru internare continuă şi patru pentru ambulator, putând fi asigurat tratamentul pacienţilor.
'Tratamentul se ridică la standarde europene, programul naţional de oncologie funcţionează foarte bine. N-am avut discontinuităţi în medicamentele de program, astfel că pacienţii beneficiază de un tratament corect şi bine condus. Secţia de oncologie a fost modernizată în ultimii doi ani. S-au renovat diferite părţi din secţie, beneficiem din sponsorizări de o hotă modernă, pe care o utilizăm pentru dizolvarea citostaticelor, hotă care a fost destul de scumpă', a spus dr. Mazilu.
Referitor la tratarea pacienţilor bolnavi de cancer prin radioterapie, medicul Coca Gache a afirmat că este necesar ca SCJU Constanţa să achiziţioneze un accelerator, aparatul cu cobalt utilizat în prezent fiind depăşit, în timp ce în Uniunea Europeană un astfel de aparat nu mai este folosit.
Conform medicului, prin radioterapia cu cobalt creşte speranţa de viaţă, dar sunt şi diferite reacţii adverse, întrucât nu este iradiată doar zona afectată de cancer.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Medicii susţin că speranţa de viaţă în creştere va duce la confruntarea cu cel puţin un tip de cancer Specialiştii în oncologie susţin că, descoperite la timp, cancerele specifice femeilor pot fi tratate cu succes şi că rata de supravieţuire poate să ajungă la peste 90% sau chiar pot fi vindecate.
Rodica Anghel: Tendinţă de creştere lentă, dar progresivă a îmbolnăvirilor şi mortalităţii prin cancer În anul 2008, au fost peste 12,4 milioane de cazuri noi de cancer la nivel mondial, potrivit estimărilor Agenţiei Internaţionale de Cercetare în Domeniul Cancerului (IARC), a anunţat, joi, cu prilejul deschiderii Conferinţei Societăţii Române de Radioterapie, prof. dr. Rodica Anghel, manager al Institutului...
Cluj: Serviciile Centrului Anadolu, la fel de performante cu ale specialiştilor oncologi clujeni Specialişti de renume de la Centrul Medical Anadolu din Istanbul (Turcia) au prezentat, marţi, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, tehnicile moderne şi serviciile oferite de personalul calificat al acestei unităţi, expunerile însoţite de proiecţii relevând că acestea sunt comparabile, din toate...
Braşov: Tratamente gratuite de radioterapie pentru bolnavii de cancer la Centrul de Diagnostic şi Tratament Oncologic Braşov, 19 iun /Agerpres/- Tratamentele de radioterapie pentru pacienţii oncologici sunt gratuite au declarat joi, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii Centrului de Diagnostic şi Tratament Oncologic din Braşov, precizând că, de la 1 iunie, Casa de Asigurări de Sănătate a alocat fondurile necesare...
Numărul cazurilor de cancer va creşte cu aproximativ 70% în următoarele două decenii (OMS) Cancerul reprezintă una dintre principalele cauze ale morbidităţii şi mortalităţii la nivel mondial, cu aproximativ 14 milioane de cazuri noi şi 8,2 milioane de decese cauzate de maladie în 2012, subliniază Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) într-un articol publicat miercuri pe site-ul său, cu ocazia...
Gorj: Peste 850 de persoane au fost diagnosticate cu cancer pe parcursul anului 2014 Peste 850 de persoane din judeţ au fost diagnosticate, pe parcursul anului trecut, cu diferite forme de cancer, cea mai mare incidenţă fiind în rândul celui colorectal, a declarat marţi pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Elena Piţian.