Cele mai citite
 


Tulpina europeană a virusului gripei porcine a fost secvenţiată de cercetătorii britanici
miercuri, 13 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Gripa porcina
 

Londra, 13 mai /Agerpres/ - Cercetătorii britanici au anunţat vineri, la Londra, că au realizat pentru prima dată secvenţierea genetică a tulpinii europene a virusului H1N1 responsabil de gripa porcină, un pas decisiv către punerea la punct a unui vaccin, informează AFP.

Canada anunţase joi prima secvenţiere a eşantioanelor virusului A(H1N1) provenit din Mexic şi Canada, însă tulpina responsabilă de contaminări în Europa nu fusese încă secvenţiată.

"Eşantionul pur al virusului pe care l-am izolat, ca şi secvenţa sa genetică, reprezintă surse importante într-un moment în care organizaţiile ştiinţifice îşi unesc eforturile în vederea dezvoltării unui vaccin eficace", a subliniat prof. Maria Zambon, directorul Centrului pentru maladii infecţioase al Agenţiei britanice de protecţie sanitară /HPA/.

"Această tulpină a virusului este prima piesă în punerea la punct a unui vaccin eficient împotriva gripei porcine", a precizat agenţia într-un comunicat.

La rândul său, ministrul britanic al sănătăţii, Alan Johnson, a salutat "un progres important în eforturile de protejare a lumii împotriva gripei porcine", exprimându-şi speranţa că industria farmaceutică va reuşi "producerea unui vaccin în cantitate suficientă cât mai curând posibil".

Laboratorul canadian care a secvenţiat tulpinile mexicane şi canadiene ale virusului a precizat că nu a observat "diferenţe importante" între acestea, lăsând dificil de explicat, se pare, gravitatea diferită a bolii în Mexic, unde aceasta a apărut, şi restul Americii de Nord.AGERPRES/(Irina Cristea)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa porcină: 4.379 contaminări în 29 state, 49 decese Geneva, 13 mai /Agerpres/ - Numărul persoanelor contaminate cu virusul hibrid A (H1N1) este de 4.379 în 29 de state, în timp ce numărul celor decedate a ajuns la 49, a anunţat duminică Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în cel mai recent bilanţ, citat de AFP.
Gripa porcină a revenit în Mexic: cel puţin 29 de morţi Cel puţin 29 de persoane din cele 1.500 infestate cu virusul A (H1N1) de la începutul acestui an au decedat, relevă un bilanţ reactualizat al autorităţilor sanitare mexicane. Cu toate acestea, ministrul sănătăţii din această ţară latinoamericană Salomon Chertorivski a spus că autorităţile nu intenţionează...
Armenia: Gripa porcină a făcut trei morţi de la începutul anului (minister) Trei oameni au murit de gripă porcină (gripă tip A (H1N1)) în Armenia de la începutul anului, a declarat, luni, Ministerul armean al sănătăţii, citat de AFP.
Gripa porcină, suspectată că s-ar fi extins în Europa Paris, 27 aprilie /Agerpres/ - Gripa porcină, suspectată că a ucis 81 de persoane în Mexic, pare să se extindă în diferite ţări, temerile autorităţilor sanitare mondiale de o pandemie umană fiind în creştere, informează AFP.
Lecţiile gripei porcine: pregătirea pentru o pandemie presupune pregătirea pentru surprize Londra, 13 mai /Agerpres/ - Pe măsură ce povestea epidemiei de gripă porcină este dezvăluită, devin evidente o serie de lecţii ce trebuie învăţate. Investiţii uriaşe în pregătirea pentru eventualitatea unei pandemii, îmbunătăţiri aduse sistemelor de monitorizare şi a sistemelor de reacţie, precum şi...
Gripa porcină nu ar fi mai periculoasă decât cele obişnuite de sezon Washington, 4 mai /Agerpres/ - Informaţiile care parvin specialiştilor americani din diferite colţuri ale lumii le-au permis să tragă concluzia că virusul A (H1N1) nu ar fi mai periculos decât virusurile obişnuite ale gripei de sezon, a declarat duminică seara, într-o intervenţie la postul de televiziune...