Cele mai citite
 


Doi dintre minerii salvaţi în Chile vor fi operaţi
vineri, 15 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doi dintre minerii din Chile salvaţi miercuri vor fi supuşi unei 'intervenţii chirurgicale dentare sub anestezie generală', dar minerii cu sănătate bună vor putea părăsi spitalul joi, a afirmat - miercuri - ministrul sănătăţii, Jaime Manalich, citat de AFP.
Cei doi mineri - nenominalizaţi de ministru - vor fi operaţi joi pentru 'focare de infecţii dentare destul de severe' şi constituie singurele cazuri de complicaţii medicale, împreună cu un caz de pneumonie deja tratat de câteva zile, a adăugat el la spitalul din Copiapo.

17 mineri dintre cei 22 salvaţi până în seara de miercuri au fost transportaţi la spital cu elicopterul, iar ceilalţi cinci urmează să li se alăture în cursul serii. Starea sănătăţii lor este 'mai mult decât satisfăcătoare', a estimat ministrul.

Nu au existat surprize pentru echipa medicală faţă de rapoartele medicale care le-au fost trimise cu regularitate din fundul minei de minerul Yonni Barrios, care are şi cunoştinţe de sanitar.

Minerii cei mai sănătoşi vor primi avizul medical pentru 'externarea din spital în după-amiaza de joi', a adăugat ministrul.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Top 9 intrebari despre rinoplastie si raspunsul lor Imperfectiunile trupului nu mai reprezinta de mult o problema iremediabila. Printre multe alte optiuni de remodelare a formelor corpului, rinoplastia se face remarcata ca fiind una dintre cele mai comune proceduri estetice din ziua de azi.
Ministrul Sănătăţii: Măsuri de igienă cu caracter preventiv vor fi comunicate în şcoli Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a anunţat că instituţia pe care o conduce, împreună cu Ministerul Educaţiei, vor pregăti un set de măsuri care vor fi comunicate în şcoli, în vederea respectării normelor de igienă, decizie luată în contextul cazurilor de sindrom hemolitic-uremic apărute...
Rezultatele anchetei la Spitalul CF2: Nu au fost respectate condiţiile igienico-sanitare specifice blocului operator Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că există o multitudine de factori favorizanţi care au determinat apariţia infecţiei de natură nosocomială la cele două paciente care au ajuns în stare gravă la Spitalul Universitar din Bucureşti după ce au fost supuse unor...
Achimaş-Cadariu: Ultimul raport la "Marie Curie" - trei infecţii cu E.coli şi mai multe cu diverşi viruşi Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat luni la Parlament că ultimul raport pe care îl are privind copii cu sindrom hemolitic-uremic a pus în evidenţă trei cazuri cu infecţii cu Escherichia coli şi mai multe cazuri cu diverşi viruşi.
IC Fundeni: Actorul George Alexandru a murit prin complicaţii severe ale unei infecţii abdominale grave Actorul George Alexandru a încetat din viaţă vineri, 1 ianuarie, la ora 23,30, din cauza unor complicaţii severe ale unei infecţii abdominale grave, a precizat Institutul Clinic Fundeni într-un comunicat remis AGERPRES.
Prof. univ. dr. Ioan Coman: Este impresionantă evoluţia pacienţilor operaţi robotic - interviu Şeful secţiei de Urologie a Spitalului Clinic Municipal, prof. univ. dr. Ioan Coman, a acordat Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES un interviu în care expune etapele parcurse de unitatea sanitară în vederea asigurării unor servicii medicale de talie europeană, precum şi avantajele intervenţiilor chirurgicale...