Cele mai citite
 


Mehedinţi: Mii de doze de vaccin contra A/H1N1, expirate
joi, 14 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Drobeta Turnu Severin, 14 oct /Agerpres/ - Peste 2.000 de doze de vaccin Cantgrip utilizat contra virusului A/H1N1 (gripa porcină), aflate în stoc în cabinetele medicilor de familie din judeţul Mehedinţi, au termenul de valabilitate expirat din luna septembrie.
Preşedintele Colegiului Medicilor Mehedinţi, dr. Ileana Nistor, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că cetăţenii au privit cu suspiciune efectele vaccinului, interesul scăzut pentru imunizare fiind generat de informaţiile contradictorii difuzate prin mass-media.
'Dozele de vaccin trebuie distruse. În acest sens aşteptăm decizia Ministerului Sănătăţii', a precizat Nistor.
În judeţul Mehedinţi, în anul 2009, au fost confirmate 9 cazuri de îmbolnăviri cu virusul gripei porcine, iar o persoană a decedat din cauza unor complicaţii produse de acesta.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Doze de vaccin împotriva A/H1N1 livrate până pe 30 noiembrie Următoarele cinci transporturi de vaccin gripal pandemic vor pleca, în cursul zilelor de vineri şi sâmbătă, către Direcţiile de Sănătate Publică judeţene din zonele de centru, vest şi est ale ţării, urmând ca, până pe 30 noiembrie, să fie livrate în teritoriu toate cele 1.340.000 de doze de vaccin Cantgrip...
Mehedinţi: Peste 2.000 de doze de vaccin contra cancerului de col uterin, expirate Drobeta-Turnu Severin, 4 mar /Agerpres/ - Directorul adjunct al Direcţiei pentru Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, Romaniţa Ionovici, a declarat vineri pentru AGERPRES că 2.200 de doze de vaccin împotriva cancerului de col uterin au fost scoase din uz şi vor fi denaturate în perioada care urmează.
Mehedinţi: A doua tranşă de vaccin anti - A/H1N1, distribuită Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi a repartizat marţi celor 152 de medici de familie şi tuturor unităţilor medicale din judeţ a doua tranşă de vaccin contra virusului gripei noi cu A/H1N1.
Alba: Mulţi medici de familie au rămas fără vaccin antigripal, în urma solicitărilor din ultimele zile Mulţi dintre medicii de familie din Alba Iulia şi-au epuizat stocurile de vaccin antigripal în urma solicitărilor care au crescut substanţial în ultimele zile, fiind făcute în acest sens demersuri la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba pentru suplimentarea dozelor până la începutul săptămânii viitoare...
Mehedinţi: Distribuirea dozelor de vaccin contra A/H1N1, demarată În judeţul Mehedinţi a început, luni, distribuirea primei tranşe de doze de vaccin împotriva virusului A/H1N1.
Mehedinţi: Dozele de vaccin antigripal, epuizate Cele peste 6.400 de doze de vaccin antigripal achiziţionate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi s-au epuizat în numai cinci zile de la primire, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, directorul instituţiei, Miruna Constantin.