Cele mai citite
 


Bebeluşii creaţi prin fertilizarea in vitro, mai înalţi decât cei concepuţi pe cale naturală
vineri, 15 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Obstetrica - Ginecologie, Endocrinologie, Mama si copilul
 

Bebeluşii născuţi prin intermediul fertilizării in vitro (FIV) sunt predispuşi a fi mai înalţi decât cei care au fost concepuţi pe cale naturală, potrivit unui nou studiu realizat de oamenii de ştiinţă neozeelandezi şi publicat joi de presa locală, transmite Efe.

Echipa de cercetători ai Institutului Liggins, din cadrul Universităţii din Auckland, a descoperit că micuţii concepuţi cu ajutorul embrionilor 'proaspeţi' - nu congelaţi - sunt în medie cu 2,6 centimetri mai înalţi decât cei concepuţi pe cale naturală, la vârsta de şase ani.

Experţii au analizat circa 200 de subiecţi, afirmând că diferenţa de statură este semnificativă, chiar şi după ajustarea unor variabile cum ar fi înălţimea părinţilor, iar fenomenul este mai pregnant la fete decât la băieţi.

'În acest moment, nu ştim care este factorul catalizator', a indicat directorul Institutului Liggins, Wayne Cutfield.

Cutfield a semnalat că, din câte se pare, bebeluşii născuţi prin FIV au un profil hormonal distinct de al celorlalţi, posibil din cauza medicamentelor pe care mama trebuie să le ia pentru a-şi stimula ovulaţia sau a mediului de cultură în care embrionii trebuie să se dezvolte timp de 26 de ore, înainte de a fi introduşi în matrice.

O altă posibilitate ar fi că medicii aleg pur şi simplu embrionii cu o dimensiune mai mare, pentru a avea mai multe şanse de a supravieţui procesului. ***

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fertilizarea in vitro nu creşte riscul de cancer mamar (studiu) Fertilizarea in vitro nu creşte riscul de cancer mamar, susţine cel mai amplu studiu realizat pe acest subiect, publicat miercuri în revista Journal of American Medical Association (JAMA).
Fertilizarea in vitro (FIV) la Centrul Medical Shemer din Israel FIV este tratamentul infertilitatii majore si care a facut fericite mai multe mii de cupluri fara copii, in timpul celor treizeci de ani de cand a fost aplicat de catre cercetatorii britanici Steptoe & Edwards.
Embrionii umani se dezvoltă 'in vitro' într-un timp record (studii) Cercetătorii au ajuns să dezvolte embrioni umani 'in vitro' într-un timp record, o descoperire majoră care ar putea îmbunătăţi şansele de fertilizare asistată şi ajuta la înţelegerea producerii avortului spontan precoce, potrivit unor studii efectuate de o echipă internaţională de cercetători, publicate...
Deodorantele cu săruri de aluminiu au un oarecare grad de nocivitate (studiu) Un studiu realizat de cercetători elveţieni pune în evidenţă caracterul nociv al anumitor deodorante. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Geneva au reuşit să demonstreze efectele nefaste ale sărurilor de aluminiu prezente în deodorante asupra celulelor mamare, în cadrul unor experimente efectuate...
TOP ŞTIINŢÃ Principalele noutăţi din domeniu anunţate în luna mai Cunoaşterea ştiinţifică este diversificată continuu. Zi de zi pe fluxurile de ştiri ajung informaţii cu privire la noi descoperiri din diferite domenii, fie că este vorba despre Univers şi spaţiul cosmic, despre Pământ şi biosferă, despre istorie şi arheologie, despre mediu etc. Prezentăm o selecţie...
O bere pe zi duce la dublarea fertilităţii masculine (studiu) O bere pe zi duce la dublarea fertilităţii masculine, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Massachusetts General Hospital din Boston. În schimb, consumul excesiv de cafea poate scădea drastic şansele unui cuplu de a avea copii, relatează luni 7sur7.be.