Cele mai citite
 


OMS îşi propune să aducă sub control maladiile 'neglijate' de companiile farmaceutice până în 2015
vineri, 15 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat joi că vrea să aducă sub control până în 2015 maladiile neglijate de marile companii farmaceutice care afectează un miliard de persoane şi provoacă moartea a 534.000 de oameni anual, relatează AFP şi Reuters.
'Nevoile în termeni de prevenire şi tratare sunt enorme, dar persoanele afectate sunt sărace şi nu au prin urmare decât un acces redus la intervenţiile şi la serviciile necesare pentru a beneficia de ele', şi-a exprimat regretul directoarea generală a OMS, Margaret Chan, în prezentarea primului raport al organizaţiei consacrat unui număr de 17 maladii care sunt aproape inexistente în ţările bogate.

'Să adăugăm la asta că industria este deci puţin înclinată să investească în dezvoltarea de produse noi sau mai bune împotriva maladiilor legate de sărăcie, ştiind că pacienţii nu vor avea mijloacele de a le plăti', a mai spus şefa OMS.

Aceste maladii sunt cu atât mai neglijate cu cât, 'cu excepţia febrei dengue, ele nu sunt la originea unor evoluţii explozive care atrag atenţia mass-media', subliniază raportul OMS.

Totuşi, acestea antrenează infecţii care provoacă uneori moartea 'în termen de luni, săptămâni sau zile', precum febra dengue hemoragică, boala somnului şi ulcerul de Buruli, dar cel mai adesea desfigurează.

În cele mai multe din aceste cazuri, persoanele sunt afectate simultan de cinci până la şapte maladii parazitare transmise de insecte, larve şi moluşte, precum rabia, trahomul, lepra, leişmanioza sau elefantiazis.

OMS speră că acestea vor fi 'aduse sub control până în 2015, iar unele dintre ele vor fi eliminate'.

Viermele de Guineea ar urma să fie prima dintre aceste maladii eradicate, a apreciat ea. Pentru a se realiza acest lucru, 'ar trebui introduse sisteme de recompensare pentru a incita persoanele infectate să-şi declare maladia'.

La modul mai general, OMS insistă asupra necesităţii de a favoriza depistarea şi tratarea precoce care sunt vitale pentru maladii ca boala Chagas şi a cerut să fie puse la punct 'instrumente şi abordări simple, sigure, eficiente şi puţin costisitoare'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Şi dacă virusul H1N1 este doar o răceală? Virusul H1N1 se pregăteşte să marcheze primul său an de viaţă cu un bilanţ plin de surprize: o rată a mortalităţii cu mult inferioară celei prevăzute /0,018% sub cea a gripei de sezon/, o scădere a spitalizărilor în SUA şi Europa tocmai în zilele în care exista temerea unui apogeu al maladiei şi numeroase...
OMS califică drept 'iresponsabile' acuzaţiile că pandemia de gripă ar fi ireală Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a respins luni drept 'iresponsabile' acuzaţiile că gripa porcină ar fi o falsă pandemie, relatează AP.
OMS neagă că a fost supusă presiunilor pentru a declara pandemie de gripă A/H1N1 Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) s-a apărat marţi, la Consiliul Europei (CoE), în faţa acuzaţiilor că a fost influenţată de companiile producătoare de vaccinuri pentru a declara pandemia de gripă A/H1N1, relatează AFP.
GlaxoSmithKline se alătură coaliţiei globale pentru eradicarea până în 2020 a zece boli tropicale neglijate GlaxoSmithKline (GSK) anunţă încheierea unui parteneriat cu o serie de companii farmaceutice internaţionale şi organizaţii globale într-un nou efort comun de susţinere a ţărilor în curs de dezvoltare în lupta cu bolile tropicale neglijate.
Rusia ameninţă să-şi suspende participarea la OMS Rusia şi-ar putea suspenda calitatea de membră a Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) dacă informaţiile apărute în presa occidentală despre complicitatea scandaloasă dintre consultanţii OMS şi marile companii farmaceutice în decretarea pandemiei de gripă porcină se vor adeveri, a avertizat vineri Igor...
OMS recomandă în continuare vaccinarea împotriva gripei H1N1 Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ recomandă în continuare vaccinarea împotriva gripei H1N1, în timp ce numărul ţărilor afectate de gripa pandemică este în creştere, a declarat marţi purtătoarea de cuvânt a organizaţiei, Fadela Chaib, transmite AFP.