Cele mai citite
 


Tinerii obezi au mai puţine şanse să se căsătorească
miercuri, 13 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Nutritie
 

Amsterdam, 13 mai /Agerpres/ - Bărbaţii obezi la vârsta de 18 ani au cu aproape 50% mai puţine şanse să se căsătorească atunci când împlinesc 30 sau 40 de ani, potrivit unui studiu publicat la o conferinţă internaţională privind obezitatea la Amsterdam, relatează AFP.

Constatarea se verifică indiferent de nivelul intelectual al bărbaţilor sau de poziţia socio-economică şi ar putea să sugereze că femeile acordă mai multă importanţă fizicului decât altor trăsături caracteristice în alegerea unui partener.

Potrivit studiului, efectuat pe circa 500.000 de suedezi născuţi între 1951 şi 1961, bărbaţii obezi la vârsta de 18 ani aveau cu 46% mai puţine şanse să fie căsătoriţi în 1991, când aveau 30 sau 40 de ani, decât bărbaţii care nu sufereau de probleme cu greutatea. Probabilitatea să fie căsătoriţi era sub 45% în 2004.

La bărbaţii supraponderali, fără să fie obezi, la 18 ani, probabilitatea unei căsătorii era cu 10% mai redusă decât a celor cu corpolenţă normală la 30 de ani şi cu 9% a celor de 40 de ani.

"Pentru noi, aceasta indică faptul că stigmatizarea tinerilor obezi continuă la vârsta adultă - în viaţa profesională şi în relaţiile interpersonale", a declarat Malin Kark de la Institutul medical suedez Karolinska.AGERPRES/(Laurenţiu Mihăilescu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Obezitatea la tineri duce la creşterea de două ori a mortalităţii înainte de 55 de ani (studiu) Tinerii supraponderali în jur riscă de două ori mai mult să moară înainte de 55 de ani decât cei cu greutate normală, potrivit unui studiu publicat marţi şi preluat de 20minutes.ch.
Adolescenţii obezi riscă de două ori mai mult să dezvolte cancer intestinal (studiu) Adolescenţii obezi ar putea prezenta un risc de două ori mai mare să dezvolte cancer intestinal în jurul vârstei de 50 de ani. O echipă de cercetători de la Harvard School of Public Health din Boston condusă de Elisabeth Kantor a ajuns la acest rezultat după ce a analizat profilurile a 240.000 de suedezi...
Studiu: Mai mult de jumătate dintre români declară că se confruntă cu problema kilogramelor în plus Mai mult de jumătate dintre români declară că se confruntă cu problema kilogramelor în plus, principalul factor în dezvoltarea bolilor metabolice, arată un studiu Omnibus dat publicităţii miercuri.
Studiu MS: Copiii români sunt normoponderali Copiii români sunt normoponderali, prevalenţa supraponderalităţii este uşor mai crescută la fete decât la băieţi şi semnificativ mai mare în mediul urban faţă de cel rural - sunt concluziile unui studiu realizat de Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică, în cadrul proiectului...
Obezitatea în SUA ar putea fi mai răspândită decât se credea, conform unui nou studiu Problema obezităţii în SUA ar putea fi şi mai gravă decât se credea până acum, conform unor cercetători citaţi marţi de BBC.
Obezitatea afectează mai mult oamenii căsătoriţi decât pe celibatari Oamenii căsătoriţi sunt supuşi mai mult riscului de a deveni obezi decât celibatarii, potrivit unui studiu publicat vineri în Grecia şi citat de agenţia de presă Belga.