Cele mai citite
 


Ministrul Sănătăţii a anunţat plata tuturor datoriilor către farmacii
vineri, 15 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a anunţat, joi, la Târgu Mureş, că au fost plătite toate datoriile către farmacii.
'Cred că pe acest domeniu farmaceutic este poate cel mai important succes, realizare, în acest an, într-un an de criză economică faptul că sunt plătite la zi arieratele farmaciilor. Era o întârziere de două luni şi jumătate de plată. Şi aici vorbim despre o sumă de 250 de milioane de euro care s-au plătit în ultimele săptămâni tuturor farmaciilor din ţară, precum şi faptul că până la sfârşitul anului sunt asiguraţi banii în buget pentru plata tuturor farmaciilor, la acel termen prevăzut de lege 7 luni de zile', a declarat Attila Cseke, prezent la Congresul Naţional de Farmacie din România (CNFR 2010), ediţia a XIV-a.
Acesta a arătat că este extrem de important că Ministerul Sănătăţii şi Guvernul au făcut un efort şi au putut păstra această accesibilitate neplafonată, 'am putut păstra acest sistem liber fără a impune restricţii pacientului, că până la urmă despre datoriile spitalelor trebuie să vorbim'.
În privinţa bugetului Ministerului Sănătăţii (MS) pentru anul viitor, Attila Cseke a accentuat că acesta va fi mai mare decât cel din anul curent.
'Să ştiţi că am avut discuţii pe bugetul Sănătăţii şi eu sper că bugetul Sănătăţii va fi în creştere faţă de anul acesta. Nu este finalizat proiectul legii Bugetului astfel încât nu aş putea să avansez (cifre - n.r.), dar bugetul MS în mod cert va fi mai mare decât anul acesta', a precizat ministrul.
CNFR 2010 este Organizat de Societatea de Ştiinţe Farmaceutice şi se desfăşoară sub Federaţiei Europene de Ştiinţe Farmaceutice, Academia de Ştiinţe Medicale, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, Ministerul Sănătăţii, Colegiul Farmaciştilor din România şi Agenţia Medicală a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale.
La Congresul CNFR 2010 participă peste 1.400 cadre medicale, din ţară şi din străinătate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Ministrul Sănătăţii, la deschiderea Congresului Naţional de Farmacie din România Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a participat, joi, la deschiderea celei de-a XIV-a ediţii a Congresului Naţional de Farmacie din România, subliniind că, în ultimii ani, reţeaua de farmacii a cunoscut o dezvoltare însemnată în ţara noastră, numărul farmacii dublându-se practic în 10 ani.
Attila Cseke: SMURD-ul din România a devenit un model şi pentru alte state Târgu Mureş, 24 sep /Agerpres/ - SMURD-ul românesc a devenit un model şi pentru alte state, a precizat, vineri, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, la Târgu Mureş, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înfiinţarea Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare.
Attila Cseke a inaugurat investiţiile Ministerului Sănătăţii de la SCJU Târgu Mureş şi SCJ Mureş Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a inaugurat, vineri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş şi la Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş investiţiile finanţate de minister în valoare totală de 14,4 milioane de lei.
UMF Târgu Mureş, desemnată de MS să organizeze un examen de rezidenţiat după tematica din 2015 Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat luni, pe site-ul propriu, că în urma discuţiilor purtate cu ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a fost desemnată să organizeze în această primăvară examenul de admitere la rezidenţiat după tematica din 2015.
Ministrul Sănătăţii din Iordania doreşte reducerea taxelor universitare din România pentru studenţii medicinişti din ţara sa Ministrul Sănătăţii din Regatul Haşemit al Iordaniei, dr. Nayef Al-Fayez, a declarat, vineri, la Târgu Mureş, în timpul unei întrevederi cu preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Lokodi Edita Emoke, că speră ca numărul studenţilor medicinişti iordanieni din România să crească dacă vor fi practicate...
Ministrul Sănătăţii sugerează UNCJR să apeleze inclusiv la management privat pentru spitalele preluate Târgu Mureş, 5 iun /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, prezent la Adunarea Generală a Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România de la Sovata, le-a spus membrilor UNCJR că pot să angajeze firme private care să asigure managementul spitalelor pe care le vor prelua, a declarat, sâmbătă...