Cele mai citite
 


Bihor: Angajaţii CAS protestează pentru salarii
vineri, 15 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 60 de angajaţi ai Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Bihor protestează de la ora 12, în faţa sediului CAS Bihor, prin încetarea lucrului, după ce au primit fluturaşii pentru plata salariilor aferente lunii septembrie.
Potrivit purtătorului de cuvânt al CAS Bihor, Oana Ungur, cauzele protestului spontan organizat de 60 din cei 70 de salariaţi stau în 'salariile de mizerie', fiind tăiate cu mai mult de 25%, în condiţiile în care s-a diminuat organigrama. Astfel, zece angajaţi primesc salariu sub şase sute de lei, şase persoane vor lua între 600 şi 700 de lei, 27 de angajaţi primesc între 700 şi 1.000 de lei, iar altele 27 au salarii puţin mai mari de 1.000.
În plus, au fost sistate stimulentele aferente încasărilor de contribuţii la fondul de sănătate prin executări silite, stimulente care erau de circa 300-400 de lei brut lunar.
Oana Ungur a declarat, pentru Agerpres, că programul de lucru cu publicul de joi s-a terminat la ora 13, fiind eliberate doar actele foarte urgente, precum dovada calităţii de asigurat, restul agenţilor economici fiind amânaţi. Vineri, când se preconizează continuarea protestului, instituţia nu are program cu publicul astfel încât nu vor fi afectaţi cetăţenii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Giurgiu: Conducerea CAS Giurgiu are probleme cu plata salariilor personalului spitalului din Vadu Lat Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Giurgiu afirmă nu ştie cum va efectua plata salariilor personalului de la Spitalul de psihiatrie din Vadu Lat pentru că autorităţile judeţene şi conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu au întârziat cu peste o lună efectuarea formalităţilor de preluare...
Managerul Spitalului Judeţean Bihor reclamă Casa de Asigurări de Sănătate pentru subfinanţare cu bună-ştiinţă Managerul celui mai mare spital din judeţul Bihor, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, dr. Gheorghe Carp, a reclamat, vineri, relaţia cu Casa de Asigurări de Sănătate despre care susţine că generează subfinanţarea spitalului pentru cel puţin 700 de cazuri lunar.
Bihor: 60 de persoane au refuzat ridicarea cardului de sănătate pe motiv de libertate de conştiinţă Directorul general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CAS) Bihor, Ionuţ Gheorghe, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că, în judeţ au fost distribuite până în prezent 427.283 de carduri, dintr-un total de 428.562 tipărite, rămânând neridicate 1.279 de carduri. Conform şefului CAS Bihor...
Vâlcea: Nemulţumiţi de salariile pe luna iulie, salariaţii maternităţii vâlcene au întrerupt activitatea Aproximativ 40 de salariaţi ai fostului Spital de Obstetrică-Ginecologie din Râmnicu Vâlcea, preluat la 1 august de Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), au întrerupt miercuri lucrul, nemulţumiţi de faptul că şi-au luat doar 80% din salariile aferente lunii iulie.
Dolj: Preşedintele unei case de asigurări de sănătate, acuzat că a primit stimulente băneşti Preşedintele Uniunii Sindicatelor din Administraţie, Ringo Dămureanu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că la numai patru zile după ce preşedintele Traian Băsescu a anunţat măsurile de reducere a salariilor din sistemul bugetar cu 25% şi a pensiilor cu 15%, preşedintele CJAS Dâmboviţa, Georgeta...
Fondul de Asigurări de Sănătate suplimentat cu peste 900.000 lei din respingerea la plată a concediilor medicale ilegale Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate a fost suplimentat, în doar trei săptămâni, cu peste 900.000 de lei din amenzile aplicate şi sumele încasate ca urmare a respingerii de la plată a concediilor medicale care au fost eliberate ilegal, informează joi Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat...