Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Imunizarea cu vaccin antigripal va începe la sfârşitul lunii
vineri, 15 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Imunizarea cu vaccin antigripal va începe la sfârşitul lunii octombrie, când urmează să ajungă prima tranşă din acest produs şi în judeţul Caraş-Severin.
Deşi s-au constatat, în ultima săptămână, 282 de bolnavi cu viroză respiratorie şi alţi 122 cu pneumonie, vaccinul antigripal nu se află încă în cabinetele medicilor de familie din Caraş-Severin, a declarat joi, pentru AGERPRES, Clara Isac, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin.
Din cele peste 26.000 de doze de vaccin antigripal distribuit de Ministerul Sănătăţii în sezonul rece trecut, au mai rămas 3.500. Ele au expirat însă în luna septembrie a acestui an.
Specialiştii spun că în această iarnă este posibil să se producă îmbolnăviri cu două tulpini gripale, care n-au mai circulat în România şi la care populaţia nu are imunitate.
Cele două tulpini gripale sunt introduse, împreună cu tulpina pandemică A/H1N1, în compoziţia serului produs la Institutul Cantacuzino, iar vaccinul din acest sezon rece va oferi astfel protecţie împotriva celor trei tulpini gripale.
Institutul Cantacuzino va produce pentru sezonul 2010-2011 peste un milion de doze de vaccin, care conţine trei tulpini, dintre care una este cea pandemică A/H1N1. Cu noul vaccin produs la Institutul Cantacuzino vor fi imunizate gratuit persoanele la risc, respectiv bolnavii cronic, bătrânii şi angajaţii din instituţiile de ocrotire socială.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Vaccinul antigripal, solicitat de mai puţini locuitori ai judeţului, faţă de anul trecut Numărul cazurilor de viroze respiratorii şi pneumonii a scăzut faţă de iarna trecută în judeţ şi, în plus, nu s-a înregistrat niciun caz de gripă, deşi populaţia a solicitat anul acesta mai puţine doze de vaccin antigripal.
Olt: DSP a primit 6.000 de doze de vaccin antigripal din 105.000 necesare Medicii de familie din judeţul Olt pot ridica începând de săptămâna viitoare primele doze de vaccin antigripal pentru imunizarea personalului medico-sanitar, al vârstnicilor, gravidelor şi copiilor, a declarat vineri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu.
Caraş-Severin: Jumătate din necesarul de vaccin antigripal, asigurat la iarnă Mai puţin de jumătate din necesarul de vaccin antigripal va fi asigurat în sezonul rece de Direcţia de Sănătate Publică în judeţul Caraş-Severin.
MS: 500.000 de doze de vaccin antigripal în sezonul 2015-2016; aproximativ 80.000 de persoane vaccinate de la demararea campaniei Aproximativ 80.000 de persoane au fost vaccinate în primele două săptămâni de la demararea campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon, informează un comunicat al MS transmis joi AGERPRES.
Suceava: Aproximativ 2.000 doze vaccin antigripal, repartizate de Ministerul Sănătăţii judeţului Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului Suceava 1.990 doze de vaccin împotriva gripei de sezon, a declarat, marţi, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Cătălina Zorescu.
Hunedoara: Peste 2.700 de doze de vaccin antigripal pot fi distribuite gratuit pentru vaccinarea populaţiei Peste 2.700 de doze de vaccin antigripal se află la sediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara şi vor putea fi distribuite medicilor de familie din judeţ pentru vaccinarea gratuită a populaţiei din grupele de risc.