Cele mai citite
 


Constanţa: Investiţie privată de un milion de euro în laboratorul de analize medicale al Spitalului Judeţean
vineri, 15 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un nou laborator de analize medicale, realizat în urma unei investiţii private de peste un milion de euro, a fost inaugurat joi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, prin concesionarea acestei activităţi pe o perioadă de 15 ani unei firme cu capital integral suedez.
Vechiul laborator de analize medicale al unităţii spitaliceşti a fost desfiinţat, iar cei peste 20 de salariaţi şi-au pierdut locurile de muncă, excepţie făcând doar trei dintre aceştia, care vor lucra în noul laborator.
'Salariaţii vechiului laborator al spitalului nu au acceptat condiţiile impuse de investitor. În caietul de externalizare este prevăzut ca cine lucrează la Synevo să nu muncească şi în altă parte, pe motive de confidenţialitate, în condiţiile în care se consideră că salariile sunt deosebit de bune. Foştii angajaţi, fiind colaboratori şi la alte cabinete particulare, au refuzat să muncească la noul laborator', a declarat, pentru AGERPRES, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Cristinel Dragomir.
Potrivit reprezentantului din România al companiei investitoare - Synevo, Virgil Ivan, până în prezent a fost investită suma de 700.000 de euro, în amenajări şi aparatură nouă, utilizându-se tehnologie modernă, pe specificul de teste cerut de spitale.
'În prezent sunt angajate 30 de persoane, dar dacă va fi nevoie, în funcţie de solicitările care vor veni din spital, acest număr va creşte. (...) Fiind vorba de o perioadă de 15 ani de concesiune, mai mult ca sigur investiţia va fi mult mai mare de un milion de euro, pentru că după un anumit număr de ani aparatura trebuie reînnoită, pentru a ţine pasul cu tehnologia', a menţionat managerul general al Synevo România.
Referitor la perioada de concesionare de 15 ani, vicepreşedintele CJ Constanţa a spus că 's-a calculat această perioadă pentru ca investitorul să aibă timpul necesar recuperării investiţiei'.
Potrivit reprezentantului CJ, 'prin externalizarea serviciului de laborator există marele avantaj ca actul medical, calitatea serviciilor medicale desfăşurate în spitalul judeţean să fie la standarde ridicate, cu tehnologia modernă folosită de investitor putându-se efectua analize corecte şi complexe, pacienţii nemaifiind nevoiţi ca, în anumite cazuri, să fie trimişi la alte laboratoare'.
Compania Synevo are deschise 12 laboratoare în România (6 în spitale), 19 în Polonia, 4 în Ucraina, 4 în Germania şi un laborator în Belarus, având 480 de angajaţi. Compania are o cifră de afaceri de 114,3 milioane de euro, în 2010, în timp ce în anul 2005 aceasta era de 14 milioane de euro.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Manifestări organizate în ţară cu ocazia zilei de 1 Iunie (grupaj 3) În întreaga ţară au fost organizate vineri manifestări cu ocazia zilei de 1 iunie, Ziua Internaţională a Copilului. Spectacole, tombole, baluri mascate, concursuri de desene pe asfalt, competiţii sportive sau artistice, toate i-au aşteptat pe cei mici pentru a se distra şi a se bucura de o zi specială...
Bistriţa-Năsăud: Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Bistriţa, inaugurat după o investiţie de 6,5 milioane euro Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Judeţean din Bistriţa a fost inaugurat vineri, la un an de la demararea lucrărilor care au costat aproximativ 6,5 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată în proporţie de 75% de la Guvern şi 25% din bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.
Centru de investigaţii medicale, inaugurat la Bacău Centrul de Investigaţii Medicale (CIM) Bacău, investiţie în valoare de 1 milion de euro, a fost inaugurat, sâmbătă, în prezenţa autorităţilor locale şi mai multor invitaţi din lumea medicală românească, CIM fiind sucursală a Centrului Medical Unirea din Bucureşti.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
La Spitalul Grigore Alexandrescu va funcţiona cea mai mare clinică de chirurgie cardiovasculară pediatrică La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" a început construcţia celei mai mare clinici de chirurgie cardiovasculară pediatrică care va intra în funcţiune anul viitor.
Bihor: Raed Arafat a inaugurat primul aparat RMN al Spitalului Judeţean Secretarul de stat dr. Raed Arafat a inaugurat vineri trei investiţii majore făcute la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, constând în achiziţia unui aparat RMN performant, cu investiţie de la Ministerul Sănătăţii de un milion de euro, a unui aparat Roentgen pentru urgenţe, finanţat de Primăria...