Cele mai citite
 


Spitalul Marie Curie nu se va închide, asigură managerul unităţii medicale
vineri, 15 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul de Copii 'Marie Curie' nu se va închide şi funcţionează la parametrii normali, precizează într-un comunicat de presă transmis joi managerul unităţii, dr. Gabriel Smarandache.
Aceste precizări vin ca urmare a apariţiei în ultimile zile a unor informaţii contradictorii cu privire la situaţia spitalului, informaţii ce au dus la bulversarea opiniei publice.
Conducerea instituţiei menţionează că spitalul funcţionează la parametri normali şi are toate dotările necesare pentru a funcţiona normal. Dr. Smarandache subliniază că sunt în desfăşurare formalităţile legale pentru ocuparea a 10 posturi de medici, 8 posturi temporare de asistente medicale, 11 posturi definitive de asistente medicale, urmând ca numărul de asistente medicale sa fie suplimentat în perioada imediat următoare în condiţiile legii.
Referitor la închiderea secţiilor de cardiologie pediatrică şi boli respiratorii, acesta spune că nu poate fi închis ceva ce nu există: Spitalul MS Curie nu a avut secţie de cardiologie pediatrică şi boli respiratorii, ci are o secţie de pediatrie în cadrul căreia îşi desfăşura activitatea un medic cu competenţă ecografie cardiacă. Acest medic a optat să plece în sistemul medical privat, conducerea secţiei fiind preluată de către un alt cadru didactic din spital.
Spitalul 'Marie Curie' a continuat să asigure asistenţa medicală ambulatorie şi de urgenţă, în ultimele zile afluxul de pacienţi din Camera de gardă şi policlinică fiind la acelaşi nivel ca şi anterior, precizează managerul unităţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Asistenţa medicală de urgenţă în Bucureşti în perioada 1-6 mai Asistenţa medicală de urgenţă în perioada 1-6 mai va fi asigurată în Capitală de următoarele unităţi sanitare:
Asistenţa medicală în Bucureşti în perioada 1-6 mai Asistenţa medicală de urgenţă în perioada 1-6 mai în Capitală va fi asigurată de următoarele unităţi sanitare:
Asistenţa medicală de sărbători Asistenţa medicală de urgenţă în zilele de Crăciun (25-26 decembrie) va fi asigurată de următoarele unităţi sanitare: Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca - telefon 021/599.23.00, Spitalul Clinic de Urgenţă Universitar - telefon 021/318.05.22, Spitalul Clinic de Urgenţă ''Sf. Pantelimon'' - telefon 021/255...
MS: Şase copii cu malformaţii cardiace vor fi operaţi de medici italieni la Spitalul Marie Curie O echipă de 11 specialişti italieni, formată din şase doctori, patru asistente şi un perfuzionist, va sosi, luni, la Spitalul de Copii Marie Curie, pentru a opera, împreună cu medicii şi asistenţii români, şase copii cu malformaţii cardiace congenitale.
Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Sistem de telemedicină pentru Spitalul 'Marie Curie' Departamentul de Chirurgie cardiacă şi cardiologie de la Spitalul de Copii "Marie Curie" a primit luni din partea Centrului Massa Carrara din Italia un sistem de telemedicină.