Cele mai citite
 


Gripa porcină: 4.379 contaminări în 29 state, 49 decese
miercuri, 13 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Gripa porcina
 

Geneva, 13 mai /Agerpres/ - Numărul persoanelor contaminate cu virusul hibrid A (H1N1) este de 4.379 în 29 de state, în timp ce numărul celor decedate a ajuns la 49, a anunţat duminică Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în cel mai recent bilanţ, citat de AFP.

Creşterea semnificativă a numărului de cazuri confirmate se datorează extinderii epidemii în SUA, devenită ţara cea mai afectată, cu 2.254 de cazuri.

În schimb, bilanţul statelor afectate de epidemie s-a stabilizat la 29. Dintre acestea, patru care au confirmat decese provocate de gripa porcină: SUA - 2, Mexic - 45, Canada -1, Costa Rica -1.

Precedentul bilanţ, dat publicităţii sâmbătă la Geneva, era de 3.440 contaminări în 29 de state şi 48 de victime.

Datele OMS sunt adesea inferioare bilanţurilor comunicate de statele afectate, din cauza procedurilor de verificare efectuate de organizaţie după anunţurile naţionale. Duminică, bilanţul OMS nu includea un al treilea deces anunţat în SUA şi primele două cazuri confirmate în Norvegia.AGERPRES/(Irina Cristea)

Al treilea deces de gripă porcină în SUA, în statul Washington

Washington, 10 mai /Agerpres/ - Oficiali din sistemul sanitar al statului american Washington au anunţat sâmbătă că un bărbat a murit din cauza unor complicaţii legate de gripa porcină, relatează AP.

Departamentul de Sănătate din statul Washington a anunţat că bărbatul care suferea de o afecţiune a ininimii a murit săptămâna trecută din cauza unor complicaţii legate de contaminarea cu virusul A/H1N1.

Până în prezent, există 4.150 de cazuri confirmate de gripă porcină în 29 de state. 48 de persoane au murit de gripă porcină în Mexic, două în SUA şi una în Costa Rica, notează AP.AGERPRES/(Florin Ştefan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa porcină: 11.168 cazuri, 86 decese, potrivit celui mai recent bilanţ OMS Geneva, 26 mai /Agerpres/ - Numărul cazurilor confirmate de contaminare cu noul virus gripal A (H1N1) a ajuns la 11.168 de persoane în 42 de state, iar cel al deceselor la 86, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, dat publicităţii vineri la Geneva, transmite AFP...
Armenia: Gripa porcină a făcut trei morţi de la începutul anului (minister) Trei oameni au murit de gripă porcină (gripă tip A (H1N1)) în Armenia de la începutul anului, a declarat, luni, Ministerul armean al sănătăţii, citat de AFP.
Gripa porcină: OMS nu cunoaşte gradul de gravitate al pandemiei Geneva, 4 mai /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu cunoaşte gradul de gravitate al pandemiei de gripă A (H1N1), a declarat sâmbătă un responsabil al organizaţiei, care a estimat că evoluţia situaţiei din Europa din următoarele zile va fi determinantă în acest sens - informează AFP.
Gripa porcină a făcut patru victime în Liban în această iarnă Gripa porcină a ucis patru persoane în Liban în această iarnă, începând din luna noiembrie, a declarat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de agenţia France Presse (AFP).
Gripa porcină a revenit în Mexic: cel puţin 29 de morţi Cel puţin 29 de persoane din cele 1.500 infestate cu virusul A (H1N1) de la începutul acestui an au decedat, relevă un bilanţ reactualizat al autorităţilor sanitare mexicane. Cu toate acestea, ministrul sănătăţii din această ţară latinoamericană Salomon Chertorivski a spus că autorităţile nu intenţionează...
OMS: Pandemia de gripă A a luat sfârşit Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat marţi încheierea pandemiei de gripă A (H1N1), informează EFE.