Cele mai citite
 


Visa Europe susţine aplicarea legii împotriva farmaciilor online ilegale
vineri, 15 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Visa Inc. şi Visa Europe s-au implicat în 'Operaţiunea Pangea III' acţiune întreprinsă la nivel global, în perioada 5 şi 12 octombrie 2010, coordonată de Interpol, care vizează comerţul online cu medicamente contrafăcute sau ilegale, se arată într-un comunicat al Visa Europe.
Operaţiunea, derulată în peste 40 de ţări, a fost cea mai amplă acţiune de acest fel, susţinând Unitatea Internaţională de Intervenţie Împotriva Contrafacerii Produselor Medicale (IMPACT). Visa Inc. şi Visa Europe s-au alăturat agenţiilor vamale, autorităţilor de reglementare şi furnizorilor de servicii Internet din întreaga lume pentru a oferi sprijin în cadrul investigaţiei şi informaţii care să ajute agenţiile guvernamentale să identifice şi să instrumenteze dosarele împotriva farmaciilor ilegale.
În cadrul Operaţiunii Pangea III, Visa Inc. şi Visa Europe au reamintit clienţilor instituţii financiare regulile Visa care le impun să revizuiască practicile de vânzări ale clienţilor lor comercianţi şi să prevină tranzacţiile ilegale. Visa nu impune restricţii privind anumite tipuri de bunuri sau servicii achiziţionate de posesorii de carduri Visa sau vândute de comercianţi care acceptă cardul Visa. Cu toate acestea, toate tranzacţiile trebuie să respecte legislaţia aplicabilă în ţara cumpărătorului şi a vânzătorului.
'În timp ce marea majoritatea a comercianţilor din mediul electronic derulează activităţi în condiţii legale, unele farmacii online vând produse ilegale, contrafăcute care pun în pericol sănătatea publicului general şi distrug încrederea în sistemele de plăţi prin fraudarea consumatorilor. Colaborăm cu agenţiile guvernamentale, precum Interpol, şi susţinem anchetele lor majore pentru a ne asigura că activităţile ilegale nu devin o ameninţarea la adresa integrităţii sistemului de plăţi Visa şi nu afectează posesorii de carduri', a spus Michael E. Smith, director Risc Global, Visa Inc.
În Europa, sunt peste 400 milioane carduri Visa de debit, credit şi business. La sfârşitul anului încheiat în iunie 2010, cardurile Visa au fost utilizate pentru plăţi şi retrageri de numerar evaluate la peste 1,4 mii de miliarde euro, iar 11,2% din cheltuielile din Europa au fost făcute cu un card Visa şi peste 70% din aceste tranzacţii au fost realizate pe carduri Visa de debit.
Visa Europe este deţinută şi condusă de cele 4.000 bănci membre din Europa, care a fost încorporată în iulie 2004. În octombrie 2007, Visa Europe a devenit independentă de noua corporaţie globală Visa Inc., cu o licenţă exclusivă, irevocabilă şi perpetuă în Europa.
Visa are cea mai mare acceptare la nivel global şi Visa/Plus este una dintre cele mai mari reţele de ATM-uri din lume care furnizează numerar în monedele naţionale a peste 200 de ţări.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vânzări de aproape 10 miliarde de dolari de medicamente contrafăcute în Europa, potrivit unei companii de medicamente Vânzările de medicamente contrafăcute în Europa au ajuns la aproape 10,5 miliarde de dolari, numai anul trecut fiind confiscate mai mult de jumătate de milion de astfel de medicamente pe continent, potrivit datelor furnizate de o companie de medicamente.
Interpolul a confiscat aproape 10 milioane de medicamente contrafăcute Organizaţia internaţională de poliţie (Interpol) a anunţat joi confiscarea a aproape 10 milioane de unităţi de medicamente contrafăcute şi potenţial mortale, în cadrul unei ample operaţiuni desfăşurate simultan în 99 de ţări care a vizat magazine online de vânzare de produse farmaceutice, informează...
UE va folosi un logo pentru a garanta siguranţa achiziţionării de medicamente online Pentru a evita cumpărarea de medicamente contrafăcute pe Internet, consumatorii europeni vor fi ghidaţi de anul viitor de un logo european care garantează fiabilitatea farmaciilor online, a anunţat marţi Comisia Europeană, informează AFP.
Europenii - insuficient informaţi în legătură cu medicamentele contrafăcute (sondaj) Nouă din zece europeni cred că ar putea fi expuşi la medicamente contrafăcute pe Internet şi unu din doi consideră că s-ar putea confrunta cu această situaţie într-o călătorie, însă majoritatea cred că sunt insuficient informaţi cu privire la acest subiect, potrivit unui sondaj realizat de firma Happycurious...
Medicamentele contrafăcute: Parlamentul European adoptă noi reguli pentru o protecţie mai eficientă a pacienţilor Membrii Parlamentului European /PE/ au aprobat miercuri o nouă lege care va preveni intrarea medicamentelor contrafăcute în lanţul legal de aprovizionare, vânzările pe Internet fiind acoperite de noua legislaţie, care introduce, de asemenea, noi măsuri de siguranţă şi trasabilitate, precum şi sancţiuni...
Interpol a confiscat peste nouă milioane de medicamente contrafăcute în întreaga lume Interpol a confiscat 9,4 milioane de medicamente contrafăcute şi potenţial mortale, în cursul unei operaţiuni efectuate simultan în 111 ţări şi care a vizat site-uri de vânzări, a anunţat joi organizaţia internaţională de poliţie cu sediul la Lyon, în Franţa, relatează AFP.