Cele mai citite
 


Chile: minerii se refac, 2 sau 3 ar putea părăsi spitalul joi (medic)
vineri, 15 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cei 33 de mineri aduşi la suprafaţă miercuri după ce au rămas blocaţi timp de peste două luni într-o mină din Chile se simt bine şi doi sau trei dintre ei ar putea părăsi spitalul joi după-amiază, potrivit EFE şi AFP.
'Toţi au rezistat bine din punct de vedere medical. A fost o surpriză pentru corpul medical', a declarat Jorge Montes, director adjunct al centrului în care au fost spitalizaţi minerii după scoaterea lor din mina San Jose, la 800 km nord de Santiago.

Sub aspect oftalmologic ei stau 'foarte bine'. 'S-au adaptat destul de bine la lumina naturală', a precizat medicul, care a subliniat totodată că minerii 'au suportat bine stresul'.

În legătură cu leziunile dermatologice, el a semnalat că acestea sunt din cele care apar în mod obişnuit la persoane care stau în locuri cu temperaturi înalte şi umiditate. 'Sunt sub tratament şi sub control', a mai spus Jorge Montes. Acelaşi lucru se întâmplă cu unele afecţiuni dentare.

Au fost efectuate trei operaţii chirurgicale, a adăugat medicul, fără a spune care mineri suferiseră aceste intervenţii, dar a asigurat că ei se simt bine.

'Spre orele 16.00 (19.00 GMT), câţiva mineri ar putea părăsi spitalul, doi sau trei', a adăugat Jorge Montes într-o conferinţă de presă la care a participat şi ministrul chilian al sănătăţii Jaime Manalich. Potrivit medicului, 'pacienţii care pleacă au primit unda verde medicală. Sunt cei care au cele mai puţine probleme'.

Autorităţile anunţaseră anterior că fiecare miner trebuie să stea cel puţin 48 de ore în spitalul Copiapo înainte de a merge acasă.

Sute de persoane, în special rude ale minerilor salvaţi şi ziarişti, s-au aşezat în împrejurimile spitalului, care a dispus un sistem de vizite prin rotaţie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Chirurgi cardiologi pediatri români vor fi pregătiţi în Italia pentru a efectua operaţii la spitalul ''Marie Curie'' Chirurgi cardiologi pediatri din România vor fi pregătiţi să opereze singuri după aproximativ doi ani de pregătire cu chirurgii italieni de la Clinica San Donato din Milano, Italia, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.
Medicii români şi italieni vor colabora în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice Ministrul sănătăţii, Raed Arafat şi prof. dr. Alessandro Frigiola, I.R.C.C.S. Policlinico San Donato, Italia, director Cardiac Surgery Department, au semnat joi un protocol de colaborare între Ministerul Sănătăţii şi Clinica San Donato, în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice.
Brain Institute îşi propune realizarea de intervenţii neurochirurgicale unice în România Brain Institute, prima instituţie medicală privată non-profit din România, care a reunit câţiva dintre cei mai bun specialişti din domeniul neurochirurgiei, are drept obiectiv realizarea unor intervenţii unice în România, care nu pot fi efectuate în alte spitale din ţară.
Botoşani: Anchetă la Spitalul Judeţean după ce o sală de operaţii a fost inundată în timpul unei intervenţii chirurgicale Botoşani, 11 nov/ Agerpres/- Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani a declanşat, miercuri, o anchetă administrativă după ce o sală de operaţii a fost inundată în momentul în care un medic efectua o intervenţie chirugicală, a anunţat, într-o conferinţă de presă, purtătorul de...
Director SJA Bihor: Numărul solicitărilor a crescut cu 25-30% în perioada de caniculă Numărul solicitărilor în caz de urgenţă a crescut cu 25-30% în perioada de caniculă, a declarat miercuri dr. Gheorghe Pintea, managerul general interimar al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Bihor.
MS:Vizită de evaluare a Spitalului "Marie Curie" de către medici italieni pentru efectuarea de operaţii cardiace la copii O echipă de medici italieni de la Spitalul San Donato au efectuat în perioada 2 - 5 august prima vizită de evaluare la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Marie Curie" în vederea analizării condiţiilor de lucru pentru efectuarea operaţiilor chirurgicale cardiace la copii.