Cele mai citite
 


Covasna: Salariile angajaţilor de la Ambulanţă întârzie din cauza grevei finanţiştilor
vineri, 15 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cei aproape 150 de angajaţi ai Serviciului de Ambulanţă Covasna nu-şi vor primi vineri salariile din cauza grevei finanţiştilor.
Directorul Ambulanţei, dr. Tiberiu Poştoacă, a declarat pentru AGERPRES că în cursul zilei de joi ar fi trebuit să fie viraţi banii de salarii, dar aceştia au fost blocaţi din cauza grevei angajaţilor Direcţiei Finanţelor.
'Suntem deja cu o zi în întârziere. (...) Avem 146 de angajaţi în tot judeţul. Oamenii sunt abătuţi, au şi ei problemele lor, au de plătit facturi', a spus Tiberiu Poştoacă.
Cei peste o sută de angajaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Covasna s-au aflat joi, pentru a doua zi consecutiv, în grevă în semn de protest faţă de tăierea stimulentelor financiare.
Liderul sindicatului finanţiştilor, Foof Ervin, a declarat că nu crede în promisiunile ministrului Finanţelor şi e posibil ca protestul să continue şi vineri.
'Cel puţin la ora actuală sunt doar vorbe, vom vedea dacă se vor şi concretiza. Colegii noştri din minister văd mult mai clar lucrurile, fiind la faţa locului. Dacă ei vor protesta şi mâine, atunci ne vom solidariza şi noi cu ei. Dacă vor reîncepe lucrul, la fel vom proceda şi noi', a spus liderul sindical.
Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a promis joi că va debloca stimulentele pe lunile august şi septembrie, după ce o comisie formată din sindicalişti şi reprezentanţi ai ministerului va analiza modul de acordare. Ministrul a menţionat că nu a fost împotriva acordării stimulentelor, dar acestea trebuie să se acorde transparent şi în funcţie de performanţe.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Cadrele medicale, în grevă generală fără întreruperea activităţii Aproximativ 1500 de cadre medicale din judeţul Covasna vor intra marţi în grevă, fără a întrerupe activitatea, în semn de protest faţă de măsurile de austeritate impuse de Guvern.
Mureş: Serviciul de Ambulanţă, în grevă generală, din motive salariale Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mureş a declanşat, luni, greva generală, în semn de solidaritate cu restul sindicatelor din sistemul bugetar, pentru motive salariale şi din cauza subfinanţării.
Sindicaliştii din sănătate au pichetat sediile prefecturilor; ei sunt nemulţumiţi de nivelul scăzut al salariilor - grupaj I Sindicaliştii din sănătate au pichetat miercuri sediile prefecturilor din mai multe multe municipii reşedinţă de judeţ, cerând guvernului să finanţeze în mod corespunzător sistemul sanitar. Ei şi-au manifestat nemulţumirea faţă de nivelul scăzut al salariilor din acest domeniu şi faţă de inechităţile...
Covasna: Ambulanţă, implicată într-un accident cu doi răniţi O ambulanţă care transporta un pacient de la Covasna la Sfântu Gheorghe a fost implicată joi, la amiază, într-un accident soldat cu doi răniţi.
Covasna: Miting de protest al Sanitas împotriva desfiinţării Ambulanţei, CAS, DSP şi Centrului de transfuzie Conducerea Sanitas Covasna a anunţat joi că săptămâna viitoare va organiza un miting în faţa sediului Prefecturii din Sfântu Gheorghe în semn de protest faţă de intenţia Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa Serviciile de Ambulanţă, Casele de Asigurări de Sănătate, Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică...
Covasna: Serviciul de Ambulanţă solicită sprijinul medicilor de familie Serviciul de Ambulanţă Covasna se confruntă cu o lipsă acută de medici, iar pentru a putea a asigura liniile de gardă a solicitat sprijinul medicilor de familie, oferindu-se să le plătească orele lucrate.