Cele mai citite
 


Cluj: Prefectul Stamatian a vorbit despre meseria sa de bază, cea de medic ginecolog
vineri, 15 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectul Florin Stamatian a vorbit, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, despre meseria sa de bază, cea de medic ginecolog, referindu-se punctual la metodele contraceptive pe care femeile şi bărbaţii le pot folosi astăzi.
Prefectul Florin Stamatian este de profesie medic ginecolog şi profesor universitar şi a făcut prezentarea în cadrul Caravanei Bayer Schering Pharma '50 de ani de pilulă contraceptivă'.
În opinia lui Florin Stamatian, ideal ar fi să nu mai fie nevoie ca femeile să facă chiuretaj.
'Ideal din punctul meu de vedere ca specialist în ginecologie este să dispară chiuretajul. Chiuretajul este o metodă foarte periculoasă, şi pentru medic, nu numai pentru organismul femeii. Dacă am câştigat ceva foarte important după '90, când au apărut şi pe piaţa românească contraceptivele, este că am scăpat de avortul criminal, de avortul provocat', a precizat Florin Stamatian.
Caravana '50 de ani de pilulă contraceptivă. Sărbătorim femeia, sărbătorim inovaţia' îşi propune să atragă atenţia asupra necesităţii utilizării contracepţiei orale, să ofere informaţii utile despre efectele şi riscurile folosirii inadecvate a pilulei şi să spulbere miturile existente în legătură cu acest subiect.
În cadrul manifestării derulate la Cluj, campania a fost susţinută şi de psihologul Aurora Liiceanu, de cântăreaţa Dana Nălbaru şi de fotograful Alex Gâlmeanu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pilula, încă cea mai populară formă de contracepţie Apariţia pilulei contraceptive în viaţa femeilor din întreaga lume le-a oferit acestora libertatea de a face propriile alegeri şi de a avea o viaţă independentă. Spre deosebire de alte ţări, România are o istorie recentă - 20 de ani de când contracepţia a devenit legală, iar femeile pot utiliza anti...
Pilula contraceptivă a fost absolvită de bănuiala că ar putea produce malformaţii congentitale (studiu) Luarea unei pastile contraceptive înainte sau la începutul sarcinii nu creşte riscul de malformaţii congenitale majore la nou-născuţi, potrivit unui studiu publicat joi în revista medicală britanică 'British Medical Journal' (BMJ), citată de agenţia France Presse.
Pilula contraceptivă devine mai accesibilă femeilor americane Femeile americane vor avea mai uşor acces, de anul viitor, la pilulele contraceptive, la controale medicale, mai ales dacă sunt însărcinate, datorită unui mai bun sistem de rambursare adoptat de Ministerul Sănătăţii, informează AFP.
Pilula contraceptivă ''împlineşte'' 50 de ani Împlinirea a 50 de ani de la apariţia pilulei contraceptive înseamnă maturitate, o confirmare a faptului că această pilulă a reprezentat o revoluţie în viaţa şi sănătatea femeii, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, prof. dr. Radu Vlădăreanu, şeful Departamentului de Ginecologie Obstetrică a Spitalului...
Studiu privind utilizarea pilulei contraceptive în ţările europene Bucureşti, 1 iul /Agerpres/ - Un studiu pan-european iniţiat de Bayer Schering Pharma a indicat faptul că majoritatea femeilor din Europa cu vârsta cuprinsă între 15 sau 18 ani şi 49 de ani utilizează sau au utilizat pilula contraceptivă.
Episcopii spanioli ar accepta o pilulă contraceptivă care să evite sarcina în urma unui viol Secretarul general al Conferinţei Episcopale Spaniole /CEE/, Juan Antonio Martínez Camino, consideră legitimă folosirea unei pilule care să evite concepţia în cazurile de viol, însă doar dacă aceasta nu provoacă un "efect de avort". Potrivit EFE, acesta a precizat că, în prezent, CEE nu ştie de existenţa...