Cele mai citite
 


O nouă metodă contraceptivă cu o eficienţă apropiată de 100%, destinată bărbaţilor
miercuri, 13 mai 2009   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 

Beijing, 13 mai /Agerpres/ - O nouă metodă contraceptivă, descoperită de cercetători chinezi şi destinată în exclusivitate bărbaţilor este la fel de eficientă ca şi pastila anticoncepţională în prevenirea sarcinilor, deschizând orizontul pentru o mai echitabilă împărţire a responsabilităţilor între partenerii sexuali, informează publicaţia britanică Daily Mail.

Această nouă metodă contraceptivă constă într-o injecţie cu testosteron, hormon ce opreşte temporar producţia de spermă, fiind foarte eficientă, conform testelor preliminare realizate la Institutul National de Cercetari pentru Planificare Familiala din Beijing.

Injecţia cu testosteron are efectul reducerii nivelului a două substanţe chimice din creier, care au rolul de a regla producţia de spermă. Acest nou produs anticoncepţional ar putea fi achiziţionat din farmacii peste 5 ani, însă folosirea sa pe scară largă ar putea fi redusă pentru că femeile, conform altor studii, au tendinţa de a nu avea încredere în bărbaţi în privinţa folosirii anticoncepţionalelor.

Acest produs anticoncepţional a fost testat pe un grup de 1.045 de bărbaţi sănătoşi şi fertili, cu vârsta între 20 şi 45 de ani, fiecare dintre aceştia având cel puţin un copil în ultimii doi ani. Partenerele sexuale ale acestora au vârste cuprinse între 18 şi 38 de ani şi nu au nici un fel de probleme reproductive. Rezultatele au demonstrat că injecţia cu testosteron are o eficienţă apropiată de 100%, asemănătoare pilulelor anticoncepţionale.

Injecţiile cu testosteron au dus la reducerea nivelului a doi agenţi chimici din creier cu rol regulator: hormonul foliculo-stimulator şi hormonul luteinizant. Această reducere duce la rândul său la oprirea producţiei de spermă, iar efectul este complet reversibil după oprirea tratamentului contraceptiv (calitatea spermei atinge parametrii normali la 4 până la 6 luni după oprirea tratamentului). AGERPRES/(Codruţ Bălu)

Notare
Comentarii
de criss
ce bine,metoda contraceptiva si pt barbati,pt unele femei folosirea anticonceptionalelor este un chin...sa nu uitam de bolile venerice totusi!

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Contraceptivele orale - influenteaza sau nu greutatea Pastilele contraceptive sunt de mai multi ani cele mai „populare” metode de contraceptie, si cu toate acestea printre cele mai controversate. Pastilele anticonceptionale au fost introduse pentru prima oara pe piata in anul 1960, de atunci si pana in prezent calitatea acestora s-a imbunatatit simtitor...
Ocitocina este un hormon care-i face pe bărbaţi fideli Ocitocina este un hormon care ar acţiona asupra bărbaţilor care au partenere, ajutându-i să rămână fideli, afirmă cercetători de la Universitatea din Bonn (Germania) în cea mai recentă ediţie a 'Journal of Neuroscience'. Este un hormon natural, dar care se distribuie şi ca medicament pentru a grăbi naşterea...
Cum sa va recapatati viata sexuala dupa nasterea primului copil (lb.engl.) Primul copil al familiei a aparut pe lume, iar viata dumneavoastra sexuala a disparut? Nu sunteti singurii ! Rar se intampla ca un cuplu care a avut primul copil sa nu treaca prin aceasta experienta. Dar lucrurile se pot imbunatati. Pentru asta aveti nevoie de: Imaginatie Lubrifiant ...
Cercetătorii francezi au descoperit o anomalie genetică care cauzează infertilitatea masculină Cercetătorii francezi au identificat o genă responsabilă de o formă rară de infertilitate masculină, caracterizată prin producţia de spermatozoizi cu cap rotund, incapabili de a fecunda ovulul. Rezultatele cercetării au fost publicate în ediţia din martie a 'American Journal of Human Genetics'.
Cercetătorii francezi au identificat un hormon care poate combate dependenţa de canabis Cercetători de la Institutul Naţional pentru Sănătate şi Cercetare Medicală (Inserm) din Franţa au identificat în organism un compus natural care reduce dependenţa de canabis, informează cotidianul francez Le Figaro.
Capsulele vaginale – o metodă contraceptivă locală avantajoasă Te-ai saturat de pilule? Te temi de efectele lor secundare pe termen lung? Iubitul tău nu suporta prezervativul? Ce spui însa de capsulele contraceptive?