Cele mai citite
 


Medicamente contrafăcute: Interpolul confiscă peste un milion de gelule, procedează la 76 de interpelări
vineri, 15 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia internaţională de poliţie Interpol a anunţat joi confiscarea a peste un milion de gelule de medicamente contrafăcute, vândute pe Internet, precum şi un număr de 76 de interpelări, după o operaţiune întreprinsă timp de o săptămână în 45 de ţări membre ale sale, relatează AFP.
Captura a fost evaluată la aproape 2,6 milioane de dolari, a declarat Aline Plan?on, şeful serviciului ''Contrafacere de produse medicale'', într-o conferinţă de presă la sediul Interpol din Lyon, în centru-estul Franţei.
În total, 290 de site-uri de vânzare de medicamente contrafăcute au fost închise după o operaţiune denumită Pangea 3, întreprinsă din trei în trei ani.
Dna Plan?on şi-a exprimat satisfacţia în legătură cu numărul mare de participanţi, care a crescut de la opt în 2008 la 45 în acest an, printre care se află Franţa, Belgia, Canada, Elveţia, Cuba, Rusia Thailanda etc.
Peste 10.000 de pachete au fost confiscate în cursul operaţiunii întreprinse în perioada 5-12 octombrie, îndeosebi în centre de triere poştală sau la angrosişti.
Interpol a arătat imagini cu pachete scanate în Suedia sau pilule roz contrafăcute care au fost confiscate în Thailanda.
''Nu există o legislaţie care să incrimineze contrafacerile de medicamente'' pe Internet, a afirmat dna Plan?on, estimând că piaţa medicamentelor contrafăcute şi vândute pe Internet este ''mai rentabilă decât traficul cu droguri'', cu profituri de sute de milioane de euro pe an.
Joi, Interpol a lansat o campanie de prevenţie pe YouTube. (http://www.youtube.com/user/INTERPOLHQ?featurehsn)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Interpolul anunţă confiscarea a 3,75 de milioane de doze de medicamente contrafăcute la nivel mondial Serviciile de poliţie şi vameşii din 100 de ţări au confiscat 3,75 milioane de doze de medicamente contrafăcute vândute pe Internet, în valoare de 10,5 milioane de dolari, un nou record, în cadrul unei operaţiuni mondiale de o săptămână, a informat joi Interpolul, relatează AFP.
Medicamente contrafăcute de peste 50 de milioane de dolari, confiscate în urma unei operaţiuni a Interpol O vastă operaţiune la nivel mondial împotriva traficului de medicamente false a permis arestarea a 393 de suspecţi şi confiscarea a milioane de produse potenţial periculoase de o valoare estimată de 53 de milioane de dolari (46,8 milioane de euro), a anunţat joi Interpolul, citat de AFP.
Interpol: 2,4 milioane comprimate de medicamente, confiscate într-o operaţiune mondială Serviciile de poliţie şi vamale din 81 de ţări au confiscat 2,4 milioane comprimate de medicamente contrafăcute vândute pe Internet, în cursul unei vaste operaţiuni desfăşurate între 20 şi 27 septembrie, a anunţat joi Interpol, organizaţia internaţională de poliţie, cu sediul la Lyon.
Peste 20 de milioane de medicamente contrafăcute, confiscate în cadrul unei operaţiuni internaţionale de poliţie (Interpol) Peste 20 de milioane de medicamente contrafăcute au fost confiscate în cursul lunii iunie într-o vastă operaţiune de poliţie care a implicat 115 ţări, a anunţat joi Interpol, după mai multe operaţiuni similare efectuate în anii precedenţi, relatează AFP.
Interpolul a confiscat aproape 10 milioane de medicamente contrafăcute Organizaţia internaţională de poliţie (Interpol) a anunţat joi confiscarea a aproape 10 milioane de unităţi de medicamente contrafăcute şi potenţial mortale, în cadrul unei ample operaţiuni desfăşurate simultan în 99 de ţări care a vizat magazine online de vânzare de produse farmaceutice, informează...
Interpol a confiscat peste nouă milioane de medicamente contrafăcute în întreaga lume Interpol a confiscat 9,4 milioane de medicamente contrafăcute şi potenţial mortale, în cursul unei operaţiuni efectuate simultan în 111 ţări şi care a vizat site-uri de vânzări, a anunţat joi organizaţia internaţională de poliţie cu sediul la Lyon, în Franţa, relatează AFP.