Cele mai citite
 


Covasna: 'Gândit pentru bebe', proiect lansat de Clubul mămicilor şi Primaria Sfântu Gheorghe
vineri, 15 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a anunţat joi lansarea proiectului 'Gândit pentru bebe', realizat în colaborare cu Clubul mămicilor şi având scop identificarea şi promovarea unităţilor de cazare şi alimentaţie publică 'prietenoase' cu bebeluşii.
Topul hotelurilor, magazinelor şi chiar al instituţiilor publice 'prietenoase' cu copii va fi întocmit pe baza unui punctaj atribuit în funcţie de confortul şi facilităţile oferite celor mici.
Szabo Eniko, una dintre iniţiatoarele proiectului, a declarat pentru AGERPRES că în noua ipostază, cea de mămici, au descoperit în oraş tot felul de lucruri deranjante pe care nu le-au băgat în seamă până acum, cum ar fi faptul că unele magazine interzic accesul în incintă cu îngheţată, hamburger, câini sau cărucioare pentru copii.
Aceasta a declarat că nici localurile, hotelurile ori pensiunile nu au un loc special unde mamele să poată schimba scutecele bebeluşilor sau un meniu care să includă mâncare pentru aceştia. 'Am pornit de la aceste constatări şi avem de gând să extindem acest proiect şi la nivelul farmaciilor, băncilor sau cabinetelor medicale nu doar din Sfântu Gheorghe, ci în întreaga ţară, cu ajutorul altor părinţi', a declarat Szabo Eniko.
Practic, juriul format din trei mămici va puncta, printre altele, dacă firmele sau instituţiile înscrise în proiect pot asigura un spaţiu fără fum, o rampă de acces pentru cărucioarele bebeluşilor, o masă de înfăşat, un meniu pentru aceştia, un încălzitor de biberoane şi un număr minim de jucării.
Pentru a obţine titlul 'Gândit pentru bebe' şi abţibildul cu o buburuză care atestă calitatea de 'prieten' al celor mici, candidaţii trebuie să obţină cel puţin 150 de puncte.
Firmele şi instituţiile interesate se pot înscrie la Biroul de imagine al Primăriei Sfântu Gheorghe.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Proiect educativ pentru acceptarea persoanelor cu handicap Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Covasna a anunţat luni că va demara împreună cu Fundaţia 'Diakonia' şi Liceul 'Mikes Kelemen' din Sfântu Gheorghe un proiect menit să conştientizeze opinia publică despre greutăţile şi nevoia de sprijin ale persoanelor cu handicap.
Covasna: Lucrări de investiţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit în acest an 4,1 milioane de lei din bugetul Ministerului Sănătăţii pentru finalizarea lucrărilor de consolidare a corpului B al clădirii principale, a declarat miercuri, directorul instituţiei, Nagy Andras Robert.
Covasna: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe reabilitează şi extinde reţeaua de hidranţi Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe îşi va extinde şi reabilita reţeaua externă de hidranţi pentru stingerea incendiilor, documentaţia tehnico-economică pentru acest proiect fiind aprobată miercuri de Consiliul Judeţean Covasna.
Covasna: Caminul de batrâni din Sfântu Gheorghe, reabilitat din fonduri europene Căminul de bătrâni 'Zathureczky Berta' din Sfântu Gheorghe a fost redeschis miercuri, după mai multe luni în care s-au efectuat lucrări de reabilitare şi modernizare a clădirii printr-un proiect iniţiat de Primăria municipiului, co-finanţat din fonduri europene.
Covasna: Spitalul de Urgenţă din Sfântu Gheorghe continuă lucrările de consolidare cu sprijinul Consiliului Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe mai are nevoie de trei milioane de lei pentru terminarea lucrărilor de consolidare a clădirii principale, lucrări începute în urmă cu aproape cinci ani cu sprijinul Ministerului Sănătăţii.
Covasna: Proiect de educaţie sanitară lansat cu prilejul Zilei Mondiale a Contracepţiei Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Covasna lansează un nou proiect de educaţia sanitară în şcolile din judeţ, prin care îşi propune să informeze elevii cu privire la importanţa prevenirii sarcinilor nedorite şi bolilor cu transmitere sexuală.