Cele mai citite
 


Transport umanitar cu o aeronavă militară, aprobat de ministrul Apărării
duminică, 17 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 17 oct /Agerpres/ - Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a aprobat duminică efectuarea unui transport umanitar cu o aeronavă tip AN-26, echipată MEDEVAC, pentru salvarea vieţii a două persoane, informează MApN.
Pacienţii, doi tineri care au suferit arsuri grave în urma unei explozii produse în duminică dimineaţă, sunt transportaţi de la Timişoara la Bucureşti şi sunt asistaţi pe timpul zborului de o echipă medicală SMURD, misiunea fiind aprobată în urma solicitării subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat.
Echipajul aeronavei AN-26, din cadrul Flotilei 90 Transport Aerian, este condus de căpitan-comandorul Laurenţiu Codreanu, mai precizează MApN.
Cele două persoane ce vor fi transportate cu aeronava AN-26 au suferit arsuri în urma unei explozii produse în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Timişoara.
Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Banat, deflagraţia s-a produs din cauza acumulărilor de gaze provenite de la centrala din imobil. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Faptul că s-au transferat aparate de ventilaţie a fost un lucru pozitiv, a demonstrat flexibilitate Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din MAI, Raed Arafat, a declarat că transferul unor aparate de ventilaţie între spitale nu a fost un lucru negativ, ci a demonstrat, dimpotrivă, flexibilitate.
ISU Bucureşti a primit o autospecială care poate interveni în orice colţ al Capitalei, în timp redus Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti a primit marţi, prin Fundaţia SMURD, o autospecială nouă, cu un gabarit mult mai mic decât cel al maşinilor aflate deja în dotare, dar care poate duce la îndeplinire orice fel de misiune, acest prototip fiind util pentru că poate pătrunde pe străduţe...
Raed Arafat: Peste 12.000 de misiuni de salvare în cei zece ani de activitate aero-medicală SMURD Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), secretarul de stat Raed Arafat, a afirmat că, în cei zece ani de operare aero-medicală SMURD, au fost efectuate peste 12.000 de misiuni de salvare, acesta adăugând că în 2014 urmează să fie operaţionalizat şi punctul...
Videoconferinţă a secretarului de stat Raed Arafat cu reprezentanţii structurilor de urgenţă Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a convocat luni o videoconferinţă la care au participat şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel Ioan Burlui, reprezentantul Inspectoratului General al Aviaţiei din cadrul MAI, comandor Cătălin Dache, directorul Direcţiei...
Timiş: Raed Arafat, profesor invitat de Medicina de urgenţă la UMF Dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a primit joi titlul de profesor invitat de Medicina de Urgenţă la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Victor Babeş' din Timişoara, precum şi Diploma de Excelenţă pentru întreaga activitate depusă în sistemul sanitar românesc.
Dr. Raed Arafat (Ministerul Sănătăţii): 2 motociclete cu paramedici vor funcţiona în Bucureşti pentru situaţii de urgenţă Două motociclete conduse de paramedici, având dotarea minimă necesară pentru a salva o viaţă, vor funcţiona în Bucureşti, în maximum două săptămâni, pentru a interveni în situaţiile de urgenţă din zonele greu accesibile.