Cele mai citite
 


Cei doi accidentaţi de la Timişoara, aduşi la Spitalul de Arşi din Bucureşti
duminică, 17 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 17 oct /Agerpres/ - Cei doi tineri răniţi în explozia produsă duminică dimineaţă într-un imobil din Timişoara au fost transportaţi la Spitalul de Arşi din Capitală.
Fata în vârstă de 21 ani are arsuri pe 81% din suprafaţa corpului şi arsuri de căi superioare. Ea se află în sala de operaţie, pentru toaletarea în vederea intervenţiei chirurgicale şi va rămâne la terapie intensivă, a declarat pentru AGERPRES dr. Carmen Orban, managerul instituţiei.
Băiatul de 16 ani prezintă arsuri pe 35% din suprafaţa corpului şi arsuri de căi superioare, este intubat şi se află şi el în sala de operaţie, unde i se face o intervenţie de excizare şi grefare. Pacientul va rămâne de asemenea la terapie intensivă, a mai precizat dr. Carmen Orban.
Aceasta a evidenţiat faptul că cei doi pacienţi au fost foarte bine îngrijiţi la spitalul din Timişoara.
Explozia în care au fost răniţi cei doi tineri s-a produs duminică dimineaţa, în jurul orei 3,00, într-un imobil din Timişoara.
Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Banat, din primele cercetări ale pompierilor rezultă că explozia a fost cauzată de o acumulare de gaze.
Răniţii au fost transportaţi la Bucureşti cu o aeronavă tip AN-26, echipată MEDEVAC, fiind asistaţi pe timpul zborului de o echipă medicală SMURD, misiunea fiind aprobată de ministrul Apărării, Gabriel Oprea, în urma solicitării subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Faptul că s-au transferat aparate de ventilaţie a fost un lucru pozitiv, a demonstrat flexibilitate Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din MAI, Raed Arafat, a declarat că transferul unor aparate de ventilaţie între spitale nu a fost un lucru negativ, ci a demonstrat, dimpotrivă, flexibilitate.
Ministerul Sănătăţii doreşte înfiinţarea unor centre de arşi în afara celor din Bucureşti, susţine Arafat Prim-adjunctul ministrului Sănătăţii, secretarul de stat dr. Raed Arafat a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că în strategia Ministerului Sănătăţii este prevăzută înfiinţarea unor centre de arşi la nivel european, în afara celor din Bucureşti.
Cluj: Ambulanţă ultramodernă la SMURD pentru nou-născuţii aflaţi în stare critică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a intrat, vineri, în posesia unei ambulanţe de terapie intensivă ultradotată, care va ajuta echipajele Serviciului Medical de Resuscitare şi Descarcerare (SMURD) şi pe cel judeţean de Ambulanţă să intervină pentru a asigura supravieţuirea nou-născuţilor...
PMP solicită ministrului Sănătăţii demiterea managerului Spitalului de Arşi şi a şefului Secţiei de Terapie Intensivă Partidul Mişcarea Populară solicită demisia de urgenţă sau demiterea de către ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a managerului Spitalului de Arşi din Capitală şi a şefului Secţiei de Terapie Intensivă a unităţii medicale.
Aeronava militară cu cei nouă răniţi de la Sighet a ajuns la Bucureşti; pacienţii duşi la Spitalul de Arşi şi Floreasca Aeronava militară cu cei nouă răniţi în cea de-a doua deflagraţie produsă la Sighet a ajuns duminică la Bucureşti, la Baza 90 Otopeni, zborul decurgând în condiţii bune.
Unităţi de terapie intensivă arşi grav înfiinţate în spitalele de urgenţă mari - proiect ministerul Sănătăţii (MS) vrea să înfiinţeze "unităţi de terapie intensivă arşi grav" cu cel mult zece paturi în spitalele mari de urgenţă, în care angajaţii vor primi un spor de muncă de 100%, noile structuri urmând să se ocupe de astfel de cazuri în timp real şi în regim de maximă urgenţă.