Cele mai citite
 


Apendicectomia Laparoscopica (lb.engl.)
luni, 18 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Video
 

 

 Apendicita este inflamatia apendicelui (o prelungire mica, ca un saculet, in forma de deget, care este atasat de intestinul gros). In cazul in care apendicele infectat nu este indepartat chirurgical, infectia poate duce la fisurarea sau ruperea apendicelui. Fapt ce duce la raspandirea infectiei in cavitatea abdominala: peritonita. Peritonita este o afectiune grava care necesita un tratament de urgenta.
Aproximativ 8 din 100 persoane fac apendicita. Oricine si oricand se poate imbolnavi, dar cel mai frecvent boala survine la persoane cu varsta cuprinsa intre 10 si 30 ani.
 
Aceasta animatie medicala 3D ilustreaza indepartarea chirurgicala a apendicelui (apendicectomie), folosind instrumente laparoscopice.

 
Interventia laparoscopica consta in 3 sau 4 mici incizii prin care sunt introduse instrumentele de lucru specifice si sistemul optic. Aceasta procedura se efectueaza sub anestezie generala.
 
Animatia incepe prin a arata un apendice inflamat (apendicita), dupa care urmeaza plasarea laparoscopului. Apoi, se poate urmari cum dispozitivul chirurgical taie şi indeparteaza apendicele inflamat. Dupa eliminarea apendicelui, abdomenul este spalat cu o soluţie salina sterila (ser fiziologic) pentru ca toate urmele de infectie sa fie eliminate. Spalatura este urmata de aspiratie.

 

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Apendicita Apendicele este un segment al intestinului, de forma unui deget care se gaseste in abdomenul drept inferior. Acest organ mic nu are un rol anume, dar poate cauza probleme. Apendicita este afectiunea in care apendicele se inflameaza si se umple cu puroi.
Durerea abdominala La un moment sau altul din viaţă, aproape orice om experientează dureri în abdomen. De cele mai multe ori, acestea nu sunt cauzate de o problemă medicală gravă.
Prof. univ. dr. Ioan Coman: Este impresionantă evoluţia pacienţilor operaţi robotic - interviu Şeful secţiei de Urologie a Spitalului Clinic Municipal, prof. univ. dr. Ioan Coman, a acordat Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES un interviu în care expune etapele parcurse de unitatea sanitară în vederea asigurării unor servicii medicale de talie europeană, precum şi avantajele intervenţiilor chirurgicale...
Apendicita este molipsitoare? MNu este exclus ca apendicita să fie provocată de apariţia în organismul uman a unui virus necunoscut, consideră oameni de ştiinţă americani. Acest lucru este atestat de statistici: numărul de cazuri de apendicită nu este unul constant, ci cunoaşte 'explozii' asemănătoare celor ale infecţiilor virale...
Spitalul Elias: În cazul lui Sergiu Nicolaescu nu a fost vorba de cancer Reprezentanţii Spitalului Elias susţin că în cazul regizorului Sergiu Nicolaescu nu a fost vorba de cancer, ci de apendicită acută flegmonoasă perforată cu peritonită localizată, ''piesa excizată'' fiind în curs de examinare histopatologică.
Ce nu stiai despre boala inflamatorie pelvina O boala care este aparent trecuta cu vederea, durerile cauzate fiind deseori confundate cu alte afectiuni, afecteaza aproximativ 1,7% din femei, iar anual peste 100 000 de femei devin infertile din cauza acestei boli. Boala inflamatorie pelvina apare in aproape 70% din cazuri la femei cu varsta...