Cele mai citite
 


Injectia epidurala cu corticosteroizi (lb.engl.)
joi, 18 octombrie 2012   ::   2 Comentarii :: :: Video, Au, ma doare!
 

 

 Injectiile epidurale cu steroizi (ESI – epidural steroid injections) sunt de obicei utilizate pentru a controla durereile de spate si picioare provenite din diferite cauze. Aceste preparate injectabile micsoreaza durerea, prin reducerea inflamaţiei. Ele nu vindecă bolile pentru care sunt utilizate, dar pot controla simptomele pe perioade mai lungi de timp.
 
La efectuarea unei injectii epidurale cu steroizi, doctorul introduce un ac prin piele, astfel incat varful acului sa ajunga in spatiul epidural. Acest spatiu este zona dintre inelele osoase ale coloanei vertebrale si invelisul care acopera maduva spinarii numit dura mater.
Daca pacientul prezinta dureri sau anxietate, i se administrează preparate sedative pe perioada procedurii. Procedura in sine se efectuaza sub anestezie locala.
Cele mai multe proceduri de injectare cu steroizi se fac cu ajutorul fluoroscopului. Fluoroscopul este o maşină cu raze X, care permite medicului de a vedea o imagine radiografică în timpul procedurii. Acest lucru permite medicului să vizualizeze traiectul acului. Odată ce acul este în locaţia corectă, o cantitate mică de colorant radiografic se poate injecta.
Colorantul lichid apare pe imaginea cu raze-X, iar medicul poate vedea localizarea contrastului. Preparatele medicamentoase vor ajunge în acelaşi loc. Odată ce poziţia corectă este confirmată, anestezicul şi cortizonul sunt injectate apoi acul este eliminat.

 

 

Notare
Comentarii
de Simo
BUNA ZIUA,
AM FACUT ACESTE INJECTII DAR FARA FLUOROSCOP.MEDICUL LE-A FACUT PUR SI IMPLU CAT DE PERICULOS ESTE?
CE SIGURANTA AM SAU ARE MEDICUL CA ,,,CORTIZONUL A AJUNS UNDE TREBUIE?

de Dr. Vladoiu Mirela
exista anumite zone in regiunea lombara, sub verterbra L3 ,care sunt sigure, cand a bagat acul daca nu ati simtit nici o durere acuta atunci este bine!
Cortizonul se imprastie prin difuzare in masa musculra si tesuturile din jur..de aceea este recomandat ca dupa o infiltratie paravertebrala ca pacientul sa stea intins.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tratamentul chirurgical al herniei de disc: intervenția endoscopică reprezintă viitorul! când trebuie operate herniile de disc? indicații pentru discectomia endoscopică și beneficii pentru pacienți Hernia de disc este o afecțiune prin care o parte din discul intervertebral se fragmentează și ajunge să comprime rădăcinile nervoase sau măduva spinării aflate în canalul spinal din ...
O nouă tehnică medicală a demonstrat în stadiu experimental un potenţial semnificativ de a reda mobilitatea paraplegicilor O echipă de oameni de ştiinţă din Statele Unite a dezvoltat o procedură de tratament care ar putea schimba, probabil, viaţa paraplegicilor, informează Washington Post.
Hernia de disc poate fi tratata fara bisturiu prin tehnologia Nanopulse Daca pana acum vorbeam despre hernia de disc facand referire la persoanele cu varste intre 40-50 de ani, astazi aceasta afectiune este intalnita la persoane din ce in ce mai tinere. Stilul de viata preponderent sedentar, neatentia acordata posturii la birou sau chiar in timpul somnului, acumularea...
Medicii au folosit un sistem RMN funcţional pentru a "vedea" şi măsura durerea O echipă de neurologi a anunţat miercuri că a putut "vedea", în premieră absolută, cum se formează durerea cu ajutorul unui aparat de rezonanţă magnetică funcţională fMRI, i-au măsurat intensitatea şi şi-au dat seama dacă anumite medicamente au vreun efect asupra acesteia - un domeniu de studiu aflat...
SUA: Cel puţin şapte morţi în urma unei epidemii de meningită provocată de un medicament infectat Cel puţin şapte persoane au murit de meningită în SUA şi alte 91 au contractat această maladie din cauza unor injecţii cu steroizi contaminaţi, potrivit unui nou bilanţ dat publicităţii duminică, preluat de AFP, care remarcă o agravare a situaţiei.
Muzica şi anestezia Un studiu prezentat recent în cadrul Congresului Euroanaesthesia 2016, desfăşurat la Londra, arată că relaxarea pe care o produce muzica reduce atât anxietatea pacienţilor înainte de intrarea în sala de operaţie, cât şi cantitatea sedativelor necesare, semnalează cotidianul spaniol El Mundo.