Cele mai citite
 


Opt tipuri de papiloma virusuri, responsabile de 90% din cazurile de cancer de col uterin
marţi, 19 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Opt tipuri de papiloma virusuri (HPV) sunt responsabile de peste 90% din numărul cancerelor de col uterin diagnosticate în lume, conform unui vast studiu asupra genotipurilor HPV, conform publicaţiei online The Lancet Oncology, transmite AFP.
Dintre cele opt tipuri de papiloma virusuri identificate ca având un risc oncologic crescut, trei (tipurile 16, 18 şi 45) sunt cele mai frecvente, iar tipurile 16 şi 18 sunt deja vizate de vaccinurile anti-HPV existente deja pe piaţă (Gardasil produs de Sanofi Pasteur MSD şi respectiv Cervarix produs de GlaxoSmithKline).

Transmisibil prin contact sexual, virusul HPV, descoperit de Harald zur Hausen, deţinătorul premiului Nobel pentru medicină 2008, este foarte răspândit şi foarte contagios. Conform estimărilor, 70% dintre persoanele active sexual sunt expuse la un virus din această categorie într-un moment al vieţii, cel mai frecvent în perioada adolescenţei şi a trecerii la viaţa de adult.

Din fericire, aceste virusuri sunt eliminate în mod natural de organism în marea majoritate a cazurilor. Însă în 3% până la 10% dintre cazuri, infecţiile cu HPV persistă şi pot determina la femei apariţia de leziuni ale colului uterin ce pot progresa spre cancer.

Numărul deceselor din cauza cancerului de col uterin a fost estimat în 2010 la aproape 328.000. 80% din aceste cazuri provin din ţările în curs de dezvoltare.

Oamenii de ştiinţă au identificat în total 118 tipuri diferite de virusuri HPV, dintre care 12 pot duce la apariţia cancerului.

O echipă internaţională de medici, coordonată de Silvia de Sanjosé (Institutul catalan de oncologie din Barcelona) a studiat eşantioane culese de la 10.575 cazuri de cancer invaziv al colului uterin, diagnosticate între 1949 şi 2009, şi adunate din 38 de ţări de pe toate continentele.

Tipurile 16, 18, 45, 33, 31, 52, 58 şi 35 au fost identificate drept cele mai frecvente tipuri de HPV, în ordine descrescătoare a frecvenţei cu care au fost detectate. Astfel, primele trei tipuri de HPV, 16, 18 şi 45 sunt responsabile de 75% din cazurile de carcinom epidermoid şi de 94% din cazurile de adenocarcinom (cele mai frecvente două tipuri de cancer de col uterin).
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Infectiile HPV, cauza a aparitiei cancerului de col uterin Infectia cu Virusul Papiloma Uman (HPV) este una dintre cele mai comune infectii transmise pe cale sexuala, pana la 80% dintre persoanele active din punct de vedere sexual contactand o astfel de infectie la un moment dat in viata. Exista mai mult de 100 de tipuri de HPV, acestea cauzand...
Cancerul de col uterin, pe locul 2 ca frecvenţă la femei În România, şase femei mor zilnic din cauza cancerului de col uterin, dar 54% dintre femeile din ţara noastră consideră că nu se pot îmbolnăvi, deşi sunt conştiente de această boală, relevă un studiu realizat de G.f.k, prezentat marţi seară, la dezbaterea organizată de Fundaţia "Renaşterea", cu prilejul...
GARDASIL(SILGARD), vaccinul anti-HPV al Merck, a fost pus la dispoziția țărilor în curs de dezvoltare, ca urmare a unei licitații internaționale Merck, cunoscut sub numele de MSD în afara Statelor Unite și Canada, anunță câștigarea licitației organizate de una dintre cele mai importante organizații din lume, care are ca punct central al activității sale copiii și drepturile acestora, pentru achiziția vaccinului uman papillomavirus (HPV), și va...
Coaliţia de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România susţine vaccinarea împotriva HPV România se situează pe primul loc din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin.
Studiile confirmă că vaccinul împotriva HPV (Silgard) nu poate fi asociat cu probleme grave de sănătate Un nou studiu cu privire la vaccinul împotriva Virusului Papilloma Uman (HPV), Gardasil (în România, Silgard), deținut de compania Merck & Co., a arătat că acesta poate fi asociat cu stări de leșin în ziua administrării sau cu infecții de piele la două săptămâni după aceea, însă nu au fost găsite...
Vaccinarea anti-HPV este recomandată de 94% dintre medicii de familie Societatea Naţională de Medicină a Familiei (SNMF) a efectuat un studiu cu privire la profilaxia îmbolnăvirii cu Virusul Papiloma Uman (HPV), la care au participat peste 1.000 de medici de familie din întreaga ţară, se arată într-un comunicat de presă al SNMF.